CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Tuesday, August 2, 2011

COOL ke tak COOL.

Salam..hye followers and readers sekalian..

owh harini saya rasa banyak sangat dugaan yang diterima start dari kul210 pagi smpai la skang...waktu entri ni ditulis..tapi disebabkan saya nak jugak tulis entri saya tulis la jugak lalu mengabaikan kesedihan plus mencuba untuk tersenyum dan bersabar serta positif!huhu

ok.. dulu pernah ade kawan penah tanya, eh kin , lelaki tuh cool bila die cammane ek.then boleh plak saya jawab, oooh..lelaki cool kalo die minum ais ke aiskrim ke air peti ais ke.errr...ketidak seriusan menjadi jadi la ...oke jadi arini saya nak menjawab dengan penuh keseriusan.haha

ni pendapat saya aje...lain orang lain pendapat.. mungkin ada orang cakap, lelaki itu cool bila die sebenarnya adelah superhero yang selamatkan orang n kuar malam2 aje.contohnya kluang man n tiongman..haha...ade orang cakap..lelaki itu cool kalau die minat cite2 aksi and bawak keta laju laju drift macam samsul yusof.apekaa..n ade jugak orang cakap...cool la kalau die macam seth tan nora elena n adam adamaya..haha..hakikatnya bagi saya itu cuma dalam tv aje wujud..jom kite melangkah ke alam realiti..bukan realiti tv ye tapi realiti.hehe..

as for me.. saya nak menjawab soalan kawan saya, LELAKI ITU..

adelah COOL jika anda seorang yang kemas dan bersih.

adelah TAK COOL jika anda pengotor tegar.



adelah COOL jika anda adalah seorang yang tenang dan berlapang dada.

adelah TAK COOL jika anda adalah seorang yang panas baran dan mulot longkang.


adelah COOL jika anda lantang bersuara dengan sangat berhikmah.

adelah TAK COOL jika anda lantang bersuara tapi no point n buang masa n titik peluh orang aje.


adelah COOL jika anda pendiam tapi contented.

adelah TAK COOL jika anda pendiam tetapi psikopat.


adelah COOL jika anda suka merendah diri.

adelah TAK COOL jika anda membajet diri.


adelah COOL jika anda muka biasa-biasa aje tapi orang tengok sejuk mata memandang bila korang senyum (senyuman ikhlas).

adelah TAK COOL jika anda muka stok hensem tapi orang tengok rasa nak maki aje bila korang senyum (senyuman playboya).


adelah COOL jika anda gentleman.

adelah TAK COOL jika anda adalah 'kuranghajaq'man.


adelah COOL jika anda pandai layan budak kecik.

adelah TAK COOL jika bayi terus menangis bila tengok muka korang sebab korang membuat muka cari gaduh.


adelah COOL jika mampu n sanggup menjadi imam solat or bilal bila diperlukan.tak kira di mana anda berada.

adelah TAK COOL jika jadi imam untuk isteri sendiri pun malas, azan tak pernah hafal. iqamah kalau terpaksa aje.


adelah COOL jika anda ingat rukun islam n iman.

adelah TAK COOL jika anda hanya ingat rukun negara sahaja.


adelah COOL jika anda pandai baca alquran n siap boleh ajar anak isteri.

adelah TAK COOL kalau alquran last korang sentuh masa kena paksa belajar ngaji kat kampung oleh ayah korang. or yasin adelah jarang2 bila gi majlis tahlil arwah.




p/s:Tak perlu tunggu diterima untuk jadi model iklan dashing or brylcream baru seseorang itu mengiktiraf dirinya cool.
cool ke tak cool korang sendiri yang tentukan.


salam.





Kate hatiku,

2 comments:

  1. kt sini tgh warm la... tak tau ble coolnyer

    ReplyDelete
  2. @khai..bukak pose nanti jangan lupa minum air banyak2 bagi cool...:P

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin