CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Wednesday, November 30, 2011

KOSONG.

Kau melihat diriku
Seperti sesuatu
Yang mencabar dirimu,
Akal dan mindamu
Kau mendustaiku
Kau bilang mereka tak tahu
Siapa diriku
Sedangkan kau juga begitu

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong .. kosong ..

Kini aku bangkit
Membuktikan yang ku tak sakit
Dengan segala perit yang kau berikan
Kini aku pantas berjalan
Bergerak ke hadapan
Dan akan ku buktikan
Siapa diriku yang sebenar

Ooo..woo~

Kosong .. kosong..
Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

kosong .. kosong ..

Setiap detik diperhatikan
Kau cari cara putar belitkan
Kau jadikan diriku

Kosong .. kosong ..

Segala kata cacian
Yang telah engkau berikan
Membuatku rasa

kosong .. kosong ..

Ooo..woo~


BY NAJWA LATIFF





Kate hatiku,

Sunday, November 27, 2011

LOVE U LIKE A LOVE SONG.

Lirik Lagu Selena Gomez – Love You Like A Love Song


[Verse 1]
It’s been said and done
Every beautiful thought’s been already sung
And I guess right now here’s another one
So your melody will play on and on, with best we own
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A center full of miracle, lyrical
You’ve saved my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

[Verse 2]
Cursing me, boy you played through my mind like a symphony
There’s no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I’ve been rescued
I’ve been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are…I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

[Bridge]
No one can pause
You stand alone, to every record I own
Music to my hear that’s what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

I love you…like a love song…

Kate hatiku,

Wednesday, November 23, 2011

AKU PERMATA.



Terdampar jauh dihempas badai ku hanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau ku tempuh dalam mencari jawapan

Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yang terjadi ada hikmah sebaliknya
Ku beranikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar
Agar permataku terus bersinar


apekata hati:

Everyone will not get everything. This is the rule of life. Don’t try to get which is not yours but don’t dare to lose which is yours.


Kate hatiku,

Tuesday, November 22, 2011

saya nak gigi kuat macam HAWIMAU MUDA! AUMMMmm!


Salam n hye followers and readers sekalian...
phewww...sape tak tengok match final sukan sea 26 semalam? harimau muda vs garuda muda?haaa..rugi la sape tak tengok..tapi serius adrenaline rush betul la match semalam..haha....saya sendirik pun jantung asek bedebor2 aje..tangan sejuk aje..nebes la..padahal bukan player pun..tapi serius.tahniah skuad harimau muda di bawah bimbingan coach ong kim swee..sebab sekali lagi ulang kejayaan mempertahankan ibu pingat emas milik negara kita...

ALHAMDULILLAH..hehe so emas untuk skuad negara kita!wahhhh dapat pingat emas yang nih da macam dapat semua pingat emas yang ada kat sukan sea 26 ni tahu!perasaannya nya macam tuh la lebih kurang...dahla ade ulasan dalam bi sekali semalam kat astro arena..pergh...serius ade feeling 'now watching world cup'.haha

oke semalam memang tayah nak cakap..sepanjang permainan ..asek xsenang duduk..kedudukan terikat 1-1 sampai la dah abes 30 minit masa tambahan..n gol cantik persis harimau tanduk bola atas padang dari asrarudin putra omar dah selamatkan kita senanya coz gunawan garuda muda da sumbat awal2 gol untuk indon..phew!so last2 bawak ke sepakan penalti aje..mase ni bdebar sangat2 n alhamdulillah sepakan penalti badroll bakhtiar, kapten pasukan laju n bola terlepas dari tangan penjaga gol indon kurnia mega ke ape nama dia..

so semalam kita menang penaliti 4-3 mengalahkan team garuda muda from indonesia..
penyokong ramai balik awal..cuba tengok.dah kosong da stadium masa sesi kasik pingat..senyap 100 000 penonton kat stadium utama gelora bung karno jakarta neh...ni mase lagu negaraku berkumandang dorang tak bangun pun hormat...haih..

ehe...serius bangga sangat2 dengan skuad bawah 23 tahun negara kita ni...

semalam sempat jugak saya jadi wakil media tvRumah..haha...sebab tuh gambar sangat la 'DSLR' semuanya...but yang cantik2 tuh hasil tangkapan dari incik google...thanx kat website2 yang uplod gambar, saya amik ye:)

tahniah buat kedua2 pasukan sebab dah buat yang terbaik bertahan dengan baik sekali!tahniah tahniah...n sudah2 la begaduh...semalam siap ada yang ancam nak bunuh pelajar malaysia kat indon la hape..bace kat twitter..adoi...x profesional nye tindakan...

menang kalah adat pertandingan...jangan la nanges..huhu n tak lupa juga dengar2 ada yang meninggal dunia 2 orang indonesia..huhu...sedekahkan ALFATIHAH..walaupun kita lain negara tapi tuhan kita tetap satu..ALLAH swt..

macammanapun,

tahniah!2x kita jinakkan garuda muda kat laman sendirik!2x ketahanan mental n fizikal pemain kita diuji..ini memang terbaik ah!

Kata2 jurulatih Malaysia, Ong Kim Swee kepada pemain-pemain Malaysia semasa perlawanan final semalam :

"MEREKA tak hormati kamu, tak hormat bendera kita, tak hormat raja kita dan mereka tak hormat ibubapa KAMU. Kalau KAMU benarkan ia(kekalahan) berlaku, maka KAMU adalah pengecut. Kamu mesti ajar mereka kehebatan seorang warganegara Malaysia.."

"Kita kalahkan mereka bukan sekali tapi dua kali dihadapan jutaan penyokong setia mereka. Kita tunjukkan bagaimana melakukannya"

last but not least jum kita tengok sweet victory kita



saya ASHIKIN MOHAMAD melaporkan dari jakarta, untuk astro arena.

(hihi...tayah nak feeling wartawan sangatttt lah!)

salam.



Kate hatiku,

Saturday, November 19, 2011

BEBAS.


Pheww! (tarik nafas lega)

Dear ALLAH, please allow me to be better, not bitter,
Hopeful, not hopeless. Determined, not distracted.Amin..


Salam hye followers and readers sekalian...hurmm..dalam dua tahun ni saya rasa sangat bebas dari perasaan :rasa susah hati setiap kali bangun dari tidur dan nak tidur, sesak nafas setiap kali berfikir..kenapa?biar lah ALLAH dan saya je yang tahu..Alhamdulillah ^^, now walaupun still ade masalah2 kecik tapi Alhamdulillah jugak ..kita tak boleh sedih tapi seharusnya bersyukur kerana walau pun banyak masalah yang datang pada kita, kita masih mampu bertahan dan tersenyum pada orang2 yang sayang dan sokong kita...and hey, saya banyak belajar dalam dua tahun ni.. before u ASSUME, learn the FACTS, before u JUDGE,UNDERSTAND, before u HURT someone, FEEL,and before u TRUST , THINK!!

and nak wat cammane...=.='
saya memang dilahirkan untuk memikirkan hati dan perasaan orang lain. hati sendiri kecewa, tu pun saya juga-Zack Zukhairi 2011

tapi still ,saya masih ok!


ALHAMDULILLAH.ALHAMDULILLAH.ALHAMDULILLAH :D


APEKATA HATI: KALAU NAK MIMPI, BIARLAH SAMPAI BINTANG, KALAU TAK TERCAPAI PUN, DAPAT SAMPAI LANGIT PUN JADI LAH KAN :D





Kate hatiku,

Monday, November 14, 2011

World Diabetes Day (WDD)

World Diabetes Day (WDD) is celebrated every year on November 14th. The World Diabetes Day campaign is led by the International Diabetes Federation (IDF) and its association members. It joins millions of people worldwide in diabetes advocacy and awareness.

source: online dietitians


Kate hatiku,

Friday, November 11, 2011

JUMAAT, 11/11/11 :)

Salam n hye followers and readers sekalian..how's ur day?

today tarikh cam cantik kan...11/11/11...dahla ari jumaat..penghulu segala hari..n ramai yang alhamdulillah bertemu jodoh arini..tahniah yea bagi yang melangsungkan perkahwinan...i think 12/12/12 pun style jugak..ape pndapat korang kalau sy chup tarikh ni?haha...oke..nak share fakta2 menarik dengan semua..

for ur information...bagi sesiapa yang tak tahu lagi....tahun ni kalau kita perasan kita akan mengalami 4 tarikh yang jarang berlaku dalam setahun iaitu...1/1/11 , 11/1/11, 1/11/11 and tarikh arini 11/11/11...wah banyak nye 1...

hehehe...ok itu fakta pertama...yang kedua plak...cuba ambil 2 nombor terakhir di mana tahun kita dilahirkan dan tambah dengan umur kita pada tahun ini....keputusannya ialah 111 buat semua orang...haa...buat2 betul tak?

oke saya bagi contoh...contohnya seseorang yang lahir pada tahun 1988..umurnya sekarang adalah 23 tahun.kan?so...88+23=111!!!...haaa..korang try la pakai umur orang lain plak n tahun kelahiran dorang..n untuk pengetahuan semua...perkara ini hanya akan terjadi sekali sahaja setiap 823 tahun.ini fakta...selamat mencuba semua!

n today jugak adalah hari keputeraan ke 42 sultan saya...haaa..muda tak muda tak.hee
Merafak sembah tahniah Ke Hadapan Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Muhammad V, Sultan dan Yang Dipertuan bagi Negeri Kelantan Darul Naim sempena Perayaan Ulang Tahun Hari Keputeraan Ke Bawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Kelantan Kali ke-42 Tahun 2011 pada 11 November 2011 (11.11.11) Semoga Kelantan terus dilimpahi keberkatan yang berpanjangan berteraskan syariat Allah SWT di bawah naungan Tuanku.

" ISLAM DIJUNJUNG, RAJA DISANJUNG, RAKYAT DIPAYUNG "

Allahuakhbar!


apekatehati:

tahun makin bertambah..umur makin meningkat.mati semakin dekat..hurm..If you spend too long holding on to the one who treats you like an option, you'll miss finding the one who treats you like a priority:)


salam.

Kate hatiku,

Wednesday, November 9, 2011

HOW I PLAN TO SPEND MY LIFE WITH YOU :)



Apekatahati :

Life is too short to wake up with regrets.
So love the ones who treat you right.
Forget about the ones who
don't.
Believe everything happens for a reason.

If you get a chance, grab it with both hands.
If it changes your life, let it.
Nobody said life would be easy.
They just promised it would be worth it.
:)


Kate hatiku,

Monday, November 7, 2011

MISTAKES are PAINFUL when they happen... but years later a COLLECTION of mistakes called EXPERIENCE will actually lead us to SUCCESS!^^

Salam n hye followers semua..
haaa...amacam raya aji?sonok tak sonok ?cuti raya aji kali ni cam kejap je kan...mostly esok n arini dah ramai yang keja padahal semalam baru raya..eh eh cepatnya masa berlalu kan...hihi..

as for today...hurmmm nak cakap pasal ape ek..haaa..mestilah tajuk kat atas tu ha..

haa...sape penah buat salah?hebat n amazing betul la sape yang tak pernah buat salah ni kan...tapi memang sangat tak mungkin lah kan...mesti kite ade pernah buat salah ngan kesayangan kita, contohnya mak ayah, famili n orang-orang yang ada kat sekeliling kita lah.kan?biasalah tuh..sebagai dewasa kalo kite buat salah..ofkos lah kite kena ngaku dan minta maaf kan?kenapa saya cakap macam tu?sebab MySpacebudak2 bayi buat salah die tayah cakap sori..sebab orang-orang akan cakap kesalahan mereka itu sebagai suatu kecomelan..cebisan kekiutan yang ada pada mereka.haha..betul tak?kalo kita dewasa ni?nan hado ajela...silap2 7 keturunan kau...dah jadik cerita nenek kebaya tv3 plak...kan.hehehe...

ok...but today saya nak kecikkan skop perbincangan kita ni kepada kesalahan2 ataupun bahasa kampungnya mistakes kita kepada diri kita sendiri. hurm..pernah tak korang buat hidup korang miserable sangat2 sebab buat salah pada diri sendiri?pernah tak?MySpacecontohnya, tipu diri sendiri, sakitkan hati sendiri sebab nak jaga hati orang lain, buat keputusan yang sampai memakan diri sendiri...tapi kita xsedar..benda tuh semua lah yang bawak kita sampai ke tahap kita sekarang.betul tak.kalau kita ambik sume secara positif.agree? MySpacekita kena cermin diri kita jugak kan jangan asek nak salahkan orang aje.. n sentiasa muhasabah diri especially mase nak tdo tu..pikir dulu..arini apa yang aku dah buat ek...then semak balik...

memang la akan ade jugak BERIBU SESALANMySpace tuh kan tapi dah nak wat caner..kita jugak yang jadikan semua tu sebahagian episod hidup kita kan....sakit.memang sakit.pedih memang pedih.kadang-kadang menanges sampai bengkak-bengkak mata.MySpacetapi last2 gelakkan diri.oh ini bukan kegilaan ya tapi ini terjadi bila last2 rasa diri bodoh sangat nak menanges macamtu skali..apa yang kita perlu buat, menerima kenyataan...n maafkan diri sendiri..n kita minta pada DIA, kekuatan n jangan lagi kita buat benda-benda yang boleh merugikan diri kita sendiri..itu paling penting..move on ok..yang penting...be sincere to everyone especially to urself.ikhlas lah.

MySpaceMoving on doesn't mean you'll forget all the memories. You still remember it, but it doesn't affect you anymore :)
saya pun mengaku saya pernah buat silap terutamanya dalam buat keputusan untuk diri sendiri..terlalu sangat nak jaga perasaan orang sampai diri sendiri terperangkap dalam masalah.pada akhirnya semua kesalahan diletakkan pada bahu saya plak tuh.kenapa pada bahu?MySpacebukan pada backpack saya?boleh jugak saya tinggal2 kalo rasa berat sangat dah nak tanggung.huhu...its ok...masih bersyukur masalah tetap selesai n takde ape-ape yang buruk berlaku...takpe..kalau orang nak kecam saya dengan kesalahan yang pernah saya lakukan..takpe...saya redha..

Talking about me behind my back? That means my life is obviously more interesting than yoursMySpace

silakan pandang serong pada saya.haha sekurang2nya kepala kamu yang senget bukan saya..yela sape suruh pandang secara menyerong?haha...saya akan jadikan semua tuh pengalaman hidup..sebab saya tahu setiap apa n setiap orang yang datang n pergi dalam hidup kita,,itu juga salah satu cara ALLAH tarbiyah kita untuk jadi manusia yang lebih baik...insyaALLAH...

salam.





Kate hatiku,

Saturday, November 5, 2011

SALAM AIDUL ADHA :)



Salam n hye followers and readers sekalian...

arini 9 zulhijjah kan.haa...camne..?pada yang mampu puasa tuh puasa x?bangun sahur tak?heheh....alhamdulillah setakat ni sy pun puasa lagi n inshaALLAH arap2 sampai berbuka la hendaknya...doakan ek...korang pun la...ok pada yang still lagi blur2 kenapa tibe2 saya cakap pasal puasa ni sok raya aji bukan raya puasa..oke..sebenarnya saya cakap pasal puasa sunat je ni...Pada saat tetamu-tetamu Allah di Tanah Suci sedang beribadat ketika wukuf di Arafah pada 9 Zulhijjah, kita yang tak sempat n belum berpeluang (soon, inshaALLAH) untuk melaksanakan haji, bolehlah melakukan puasa hari arafah. Puasa sunat Hari Arafah adalah khas untuk mereka yang tidak pergi menunaikan haji.

Dan Rasulullah SAW ditanya tentang berpuasa di hari ‘Arafah. Maka Baginda bersabda: “Ia menebus dosa setahun yang telah lalu dan setahun yang akan datang.” (Hadith Riwayat Imam Muslim)

esok dah raya haji!eidul adha...marilah sama-sama kita menghayati erti pengorbanan sebenar ok...jangan plak tunggu raya haji sebab nak makan daging aje...jaga-jaga oke..especially pada yang dah memang ada hiperkolestrolemia ke jantung ke n hipertensi aka darah tinggi tu..jangan excited sangat oke?tetibe jumpa pict raya aji taun lepas..


incik lembu yang akan dikorbankan..

sembelih pun ade teknik ye..ada peraturan sdrk...ikut islamic laws ;)

hasilnya...akan diagih2kan...haaa..yang ni la lemah ni...jaga kesihatan ye semua...makan daging makan jugakk, pemakanan sihat jangan letak tepi plak .tetiba.haha...



salam aidul adha semua!
salam.





Kate hatiku,

Tuesday, November 1, 2011

ISTIKHARAH CINTAku.



Istikharah Cinta

Album : Istikharah Cinta
Munsyid : Sigma
http://liriknasyid.com


Bersaksi cinta diatas cinta
Dalam alunan tasbih ku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman dimalam sunyi penuh do'a

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjukmu
satu nama teman setia
Naluriku berkata

Dipenantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Pemenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu

diistikharah cinta..






Kate hatiku,
Blog Widget by LinkWithin