CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Friday, December 31, 2010

10 WISHLIST 2011.

Salam...

sedar x sedar..arini sudah 31/12/2010...

cepat kan mase berlalu....kat sini nk ucapkan hapy becoming tahu baru ye pada sume...semoga sume yg diimpikan pada tahun nie sudah tercapai la kan....

yg nak kawen dah kawen...

yg nak tunang dah tunang,,,

yg nk menang bola da menang bola.

eh.hahah..tahniah ek kat skuad kebangsaan sbb da menang piala suzuki aff....

MySpace

''hoi hoi bola meh sini!kau jgn nak pandai2 masuk gol aku.aku lempang kang''

MySpace

''dolly dolly kate aaaaaaaa''


MySpace

''hiyyaaarrrrkkkk''

nie la antara aksi2 khairul fahmi yg sempat dirakamkan.haha..xnk kalah blogger lain wat entri sal kahirul fahmi.mcm ni je yg saya buat.hahah...

korang mmg very de maybank!dah la telah mmbuatkan kami satu negara dapat cuti.haoliou la korang nih!aummm...hahaha...kunun rimau lah.ank rimau pun hek eleh kat aku dga aku mngaum.haha...maybank apetah lagi.nak duit nak duit (xde kaitan)...


ok...berbalik lah kepada tajuk entri kite ye puan-puan ...

azam tahun baru..poyo je kan nk ade jugak.xpelah..kite hanye merancang,,,tuhan yang akan menentukan nanti..sekurang-kurang nya kite pasang niat kan.niat tuh penting...nak solat pun kna niat, haaa...betul tidak?

ok berikut merupakan wishlist saye untuk 2011:

1. menjadi hamba ALLAH, anak, anak murid, kawan, teman , kenalan n ofkos lah secara amnya (skema-.-''), menjadi manusia yang lebih baik yer...MySpace..yg nie mmg kire standard lah kan...huhu

2. menyiapkan tesis secara rempit dan drift.kau dah tade mase bnyk ikin oi...lagi 5 bulan aje nak grad nih.huhu..tapi..MySpace..nak buat tesis yg sgt bkualiti, lemak berkrim disukai ramai so that dapat A dalam penyelidikan sains ini. 12 JAM KREDIT OK TESIS I..MySpace..takut nk mmbayangkan...

3.kurangkan dibuli, lebihkan membuli.eh, x x..haha...kurangkan dibuli.sy salu aje dibuli emosi oleh orang..MySpace...ngaaaaa...menci tul kan...actually sy nie jenis malas nk amik port.sakit hati pun xde lame2 tapi masalahnye....org ingt sy senang dibuli. sbb dalam hati ade taman.tapi sebenarnye sy xsuke pembuli..sbb pembuli sgt 'dalam hati ade tong sampah'...

4. membesar dengan lebih sihat dan kuat .yer2..sye mahu tambah berat badan saya...n ketinggian...boleh .dgn menggunakan kasut wedges .haha..sy siap di katekan ketot tahu ..153.5 cm..MySpacerendah sgt ke?

5. Graduation day-wait for me..MySpace..sy nak grad tahun nie.doakan saya tau kawan2...jubah konvo saya kaler pink...hehe....i like..sgt barbie la pink2 ni..terbayang hello kitty.haha...


dectar

jubah pinky..bunge tutup muke...model jubah, kak za n acap.

6- saya tak mahu cepat sangat melatah kalau ade orang buat naya pada saya.saya nak jadi lebih cool walaupun saya tahu saya sangat cengeng MySpacedan sikit2 mahu kol cakap, maaakkk ade orang buli kin.padahal orang tuh kau cume perlu lempanglempang buat lempeng je dengan ayat disaster kau je die mmg akan terkedu.


7-mahu buat semua orang kesayangan gembira selaliiiii..eh, selaluuuuu.MySpace...

8- mahu jadi muslimah yang lebih baik...dari segi amalan terutamanya...huhu..umur makin bertambah oi.....sedar2 lah sikit...tapi suke suke suke.tahun nie besday saye jatuh pada 17 Ramadhan...bersamaan nuzul Alquran....huu...MySpace..

9- jadi lebih tidak selebet. MySpacesecara senang, kemas lah sikit.haha

10- jangan lagha lagha.MySpaceapetah lagi blur blur.

oke...itu aje wishlist 2011..10 cukup lah kan.bnyak2 kang...tak tercapai plak..

bai.

Kate hatiku,

Sunday, December 26, 2010

HANTU HORLICKS.



Salam readers n followers...ape khabar arini?hope sihat salu lah yer...

-MySpace-

kamu semua jgn lah takut tgk tajuk entri nie....kerana tiada ape2 yg seram pun di sini.hihi...

siape hantu horlicks?

?


?

?

?

?

?

?

ini ke?

bukan lah!ini casper..
putih je same...



SAYA LAH KUT.heee..MySpace..

actually..eiykinsshi suke sgt2 minum horlicks nie.panas ke sejuk ke.dari kecik lagi....horlick nie da lme wujud yer anak2...silap2 bfre kite lahir lagi.eh, mmg x silap lagi la...cthnye skang eiykinsshi lahir 1998 (bajets mude remaja lak daaahhh)...nie die buktinye....


-sudahlah mahu mndaki gunung, minum horlick juge.demand.minumlah air terjun-.-''-

sy pun suke iklan horlick yang baru2 jugek. ade iklan horlick growrite..macam ade motibasi2 mcm tuh.heee.....

-sudahla gagah perkase.pandai pule tuh...tapi kan eiykinsshi boley grow2 lagi ke.hee....-

-dah siap2 ade nutrient information dlm lagu.ini bagus-

tapi sebnarnye eiykin sshi sdg mnjaga diri eiykin sshi ..agr eiykinsshi dpt mnjaga yg lain..macam iklan yg ini....hehe...


tapi yg sy perasan..xhabes2

HO HO ho ho ho...

kan3?hahah..eh, hohoho...apa kau pikir kau santa klos kah?-.-''

oke..berbalik kpd tajuk entri, sy suke horlick..mase sarapan pun minum horlick, nak tdo pun minum horlick,

cawan free colgate ini pun suda bosan..

cawan colgate : kenape ikin?kau mmg tiada bnda lain ke nak isi dlm bdn aku.
ikin : yer kau kawen lah dgn horlick ni.
horlick : xrela makkk.....cube kawenkan aku dgn cawan yg berprestige sket.
cawan colgate : benci kau!
ikin : -.-'' oke colgate next time aku kawenkan kau dgn neskafe atau vico nk?

(monolog dalaman smate2)

dinner ke lunch ke ...sy bantai horlick juge.heee....tapi sy suke horlick ais yg kaw2....

sedapnye horlick ais.....weee....



p/s :kenape kat kafe tiade horlick.terpkse mmbelinye di kedai mee rebus.


p/s/s:itu sahaja sesi merapu untuk kali ini.haha.....XD



Kate hatiku,

Saturday, December 25, 2010

edisi real.MUKA MINTA LEMPANG.


Salam...

hye followers n readers sekalian...

yer2...sile betenang...sile betendang...sile menendang...

1st2...

ape kabar arini hope sume sehat la ek.

KPD FOLLOWERS MUSTI PELIK DAN CURIGAS...

Nape si ikin nih tbe2 menyemakkan dashboard aku letak tjuk entri 2 3 kali.kalo leh faun tak ape juge.hehe...maaf..ampun yer...sy letak tjuk entri 'muke minta pelempang' 3x berturut2 kan..3x mnandakan sy tgh geram tahap karma pd seseorg.tapi itu hnye gimik.sy tahu sy tidak patut geram.xbaek mak ckp.hahah...eee....tapi rse lagi nie sket2..bwk mngucap..astghfirullahalazim...huhu....

lalu sy telah menelefon seraya bercerita kpd puan emak sygan ttg cerita org 'muke minta lempang' ini..emak telah memberi sedikit motivasi kpd sy dan membuat semangat sy wujud kembali.huhuhu..trime kasih emak...syg emak!i know i can count on u..sy tahu sy boleh kire ke atas emak ... ;)

lalu mud sudah dtg balik n sy buat segala bnda pun alhamdulillah mnjadi lah x amcam 2 3 hari lepas....

muke minta lempang adelah seperti berikut lebih kurang yer:


belas ihsan pkcik google:bkenaan ngn tajuk entri kali nie...hahaha...

itu saje untuk kali ini.hahah...entri ini tiada motif.sy tahu.abaikan saje lah.hahah...

tapi muke macam d bwh ni bukan muke minta lempang yer:

shuke muke duaorang ni....apesal sepesen je...mia n lisa :)

anugerah sekerin duaribuseploh semalam....cumel x cumel x

satu lagi.ade seorang lagi selebriti yg bile tgk muke beliau je trus xase nak marah lagsung...iaitu...CJtujuh...haha...selebriti ke alien.tapi walaupun die alien sy tetap anggap die se...Seorang sealien pelakon sbb die mmg blakon pun kut.haiiyaaa..lagi mahu tanya kaaa....

tgk ni.. my lil princess begitu bijak mniru aksi cjtujuh....tanpe mnghiraukan org sekeliling..beliau sgt cumel..sofea zahra..cikcu rindu kamu....huhu...si sofea ni pun sme...bile die wat nakal die, org xmarah pun...mate bkace2..spe nk marah tapi kalo muke stok2 eiykinsshi ni..tak tahulah nak kate..mate x berkace2...berkeluli saje sbb eiykinsshi pakai spec...heeee....


p/s : kamu suke x org yg muke die sejuk je mate mmndang.nk marah pun xjadik kan?kamu seorang yg begitu ke tidak?

p/s/s: selamat hari natal bg semua yg mnyambut..merry xmas..hohoho (mentiru suare santa klos)

Kate hatiku,

Wednesday, December 22, 2010

DI DIAGNOS 'SAKIT RUMAH'.


salam...

hye sume followers n readers ku tersyggss....

adoi....penat lak arini..pdhl kelas satu jew..tapi yg slek kul 5-630..mase yg kurang afdhal bukan ?haha...tmbhn lagi td hujan..huhu...eiykin sshi skali lagi rse sgt xsehat....actually kan...eiykin sshi sakit..didiagnos dgn 'sakit rumah'..MySpaceatau bhsa kampungannye...homesick...


huhu....siyesly...1st yer pun xomsik mcmni skali...huhu..kelas mmg la sikit je sem ni.tapi kalo tiap2 minggu balik, itu sudah dikira kalah budak yg baru masuk asrma bukan.haha..padahal eiykin sshi sudah tinggal di asrama dr form one lagi..huhu...apedaa naseb...rindu pada famili..especially mak ayh..n sgala yg sy nyatakan kat sini..huhu...padahal dah 4th year...tapi maseh lagi bersikap begini..wuwuwu...tidak senunu bukan..MySpace...*ketuk dahi*


eiykin sshi sgt terpukul bile tak boley menonton siaran langsung final bola sepak piala suzuki bsame puan emak dan incik ayah..kalo kat umh kami akn mnonton bola sepak bsame2 smbil makan ubi kayu dan ubi keledek rebus...n kdg2 biskut kering cicah neskafe pun on je di musim ujan nih..dunia kadang2 tidak
adil!mengapelah die xuwat final mase sy ade d rumah haritu...n mengapelah ukm nie buke sem awl sgt dr u lain!huhu....tapi tak apelah...takkan nk balik semate2 sbb tuh.hihik...sdr lah dri hang dah 4th yer.tesis kau laptop kau ke yang taipkan sdrk?*btul juge tuh yer*heheh..MySpace...


GUDLAK MALAYSIA!GO GO power rangers..MySpacehuhu..takde kaitang...

ahad : kat bukit jalil
rabu : kat indon plak.....


p/s : oh yer, goal keeper maseh khairul fahmi che mat kan?

p/s/s: teringat pade cik ungu yang bengang setelah sy mendedahkan identiti cewek si apex nih dekat entri beliau yg nih.haha....sian ko ungu...tak mengapelah ko ambil lah mane2 pmain red warrior yg lain.ak jamin pd ko,sume agk ensem.hahaha MySpace


Kate hatiku,

Monday, December 20, 2010

FINAL SEM, FINAL YEAR.


Salam alaik...

entri pendek sje kerana terlalu sebok n eiykin sshi jugak x bape sehat kebelakangan ni...huhu

alhamdulillah...harini hari 1st utk sem baru untuk final year sy...nie bmakne bmulalah final sem sy di UKM nih...adoi....rase xpcaye lak ..da tua lak ase...huhu...tapi tuh la...arap2 segala bnda bjalan lancar....untuk kite sume.insyallah.....

ok bile bcakap sal final yer musti akn kuar pkataan 'tesis' kan3.....huhu....tesis hai tesis...bile la nak siap..huhu.....


cube carik sy....hahah....kudusnessssss.....-.-''

gudlak sume ..

rabbuna yusahhil :)

semoga ALLAH mmpermudahkan setiap ape yg kita buat oke..chaiyok!

p/s:baru post entri nie sbb lupe.hahaha...

Kate hatiku,

Thursday, December 16, 2010

'ASYURA'.

Salam...ape kabar followers n readers skalian..hope arini lagi bmakne dr ari sbelumnye ye :)

Arini sje nak wat perkongsian ckit....pasal artikel yg baru shje eiykinsshi bace....hope dpt bg sdikit pengetahuan n ilmu pd kite sume..insyaALLAH..

Di bawah ini dinyatakan beberapa hukum yang disebutkan oleh para Fuqaha' berkaitan 'Asyura'.

1. Bilakah 'Asyura'?

Pendapat pertama : Ibn Abbas Radhiyallahu 'Anhuma berpendapat 'Asyura' adalah pada 9 Muharram.Pendapat kedua : Jumhur Fuqaha' berpendapat 'Asyura' adalah pada 10 Muharram.

2. Bila Sunnah Puasa?

Sunnah berpuasa seluruh bulan Muharram. Ini kerana ia termasuk salah satu daripada bulan-bulan haram.Sunnah muakkadah (yang sangat dituntut) berpuasa pada 10 Muharram (hari 'Asyura').Sunnah juga berpuasa pada 9 Muharram.Sunnah juga berpuasa pada 11 Muharram.Sunnah juga berpuasa 1-10 Muharram menurut sebahagian Fuqaha'.

3. Kelebihan berpuasa pada 10 Muharram?

Diampunkan dosa setahun yang lalu (hadis sahih riwayat Imam Muslim).Pada hari tersebut Nabi Musa diselamatkan daripada Fir'aun. Maka puasa tersebut adalah sebagai tanda kesyukuran*. Ummat Islam lebih berhak berpuasa daripada Yahudi (yang juga berpuasa pada 'Asyura') kerana aqidah yang sama dengan Nabi Musa.

* ia juga dalil bahawa Islam membenarkan sambutan diadakan untuk mensyukuri sesuatu perkara setiap tahun. Oleh kerana itu juga, maka sambutan maulid dibenarkan di dalam Islam sebagai tanda kesyukuran.

4. Mengapa pula puasa pada 9 Muharram?

Hadis Nabi yang bermaksud: Jika aku hidup pada tahun hadapan, aku akan berpuasa pada hari kesembilan. Namun baginda telah wafat pada tahun berikutnya.Membezakan dengan amalan orang Yahudi.Ihtiyath (berhati-hati). Kemungkinan kiraan taqwim tersilap, kita tetap dapat berpuasa pada hari 'Asyura'.Termasuk bulan-bulan haram.Termasuk 10 hari pertama Muharram yang disunnahkan berpuasa oleh sebahagian Fuqaha'.

5. Hikmah berpuasa pada hari 11 Muharram?

Ihtiyath (berhati-hati). Kemungkinan kiraan taqwim tersilap, kita tetap dapat berpuasa pada hari 'Asyura'.Termasuk bulan-bulan haram.

6. Apakah amalan terbaik selain berpuasa pada hari 'Asyura'?

Meluaskan rezki (berbelanja makanan, minuman, menggembirakan kanak-kanak dan kaum keluarga).

7. Apakah kelebihannya?

Dilapangkan oleh Allah rezekinya selama setahun.*

* Hadis diriwayatkan oleh Imam Baihaqi dan Attabrani dengan pelbagai sanad. Imam Baihaqi menyebutkan, sanad-sanadnya dhoif, tetapi apabila dihimpunkan kesemuanya maka ia menjadi kuat.

8. Apakah yang dilakukan oleh para salafussoleh pada hari 'Asyura'?

Disebutkan di dalam nota kaki kitab Fathul 'Allam oleh Syaikhuna Muhammad Alhajjar, menakalkan kitabAlmadkhal oleh Ibnul Hajj, para salafussoleh tidak akan melalui musim-musim ini melainkan dengan banyaknya ibadah, sedekah, berbuat kebajikan dan meraih kelebihannya, bukanlah dengan makan dan minum, bahkan bersegera menambahkan sedekah dan berbuat baik.

9. Apakah contoh amal kebaikan yang digalakkan oleh para ulamak untuk dilakukan pada hari tersebut?

Apa jua amalan kebajikan baik dilakukan pada hari yang mulia tersebut. Antara yang diajarkan oleh para ulamak adalah bersiwak, bercelak, berwangi-wangi, mengusap kepala anak yatim, menziarahi orang soleh dan para ulamak.

10. Ada tak doa yang ulamak dahulu amalkan pada hari tersebut?

Ada. Sila klik sini.

Do'a dibaca pada hari 'Asyura'

11. Apa hukumnya merobek pakaian, meronta-ronta dan memukul badan seperti mana yang dilakukan oleh Syi'ah pada hari 'Asyura' meratapi pemergian Sayidina Husin?

Hukumnya haram. Imam Bukhari dan Muslim meriwayatkan satu hadis daripada Sayyidina Ibn Mas'ud r.a. bahawa Rasulullah s.a.w bersabda: "Bukanlah daripada kalangan kami orang yang memukul dada, mengoyak kain dan menyeru dengan seruan jahiliyyah (yakni meratap seperti ratapan kaum jahiliyyah)."

Wallahu A'lam~


KATEHATI EIYKINSSHI: SELAMAT BERPUASA BAGI YANG BERPUASA ARINI :)


Kate hatiku,

Wednesday, December 15, 2010

tak mengapa.


tak pe!

tak dak pa!

never mind!

mo mantai!

takpo !

dakpe mung!

Heeeeeeeeee......motif??ntah.MySpace.saiko tak.saiko tak.hahaha...

Alangkah sedihnya hati ku
Duka meliputi kalbu ku
Kekasih di hati sudah jemu pada ku
Tapi tetap ku tunggu

Kekasih yang lain di temu
Hati ku berdarah dan pilu
Namun tetap ku merayu pada mu kasih ku
Kembalilah pada ku

( korus )
Duhai kekasih ku rindu pada mu
Jangan kau niaya aku
(Cinta ku kasihanlah)

Tapi tak mengapa ku derita
Nanti tiba masa kan kau rasa
Betapa hebatnya hati luka kecewa
Gagal dalam bercinta


Lirik Tak Mengapa - VE ft. Dato' A.Rahman Hassan @ Lirikami

p/s:okeh sy xde kaitan ngn mne2 kes dendam apetah lagi pmbunuhan okeh...saje nk post lirik lagu nie sbb bru pas dgau.huhu....

p/s/s: eh tbe2 rse nak tujukan lagu nie pade sesiapa yg makan cili.hahaha.....sengal la.xde ah.bai.



Kate hatiku,

Sunday, December 12, 2010

hidup penuh SINETRON.



salam..hai readers n followers :) ape kabar arini..hopes ceria salu n arini lagi baik dr yg sblumnya..

okeh bg sesape yg tgk status fb sy...msti dah tahu bhwasanya bgi mahasiswa-mahasiswi then national university of malaysia (bajet oversea jap nk omputeh2)....result da boleyh di cek kat smpweb masing2...haish....sperti biase ..sy mnggagahkan diri utk cek result sy....huhu....alhamdulillah ...tapi trun dr sem bfore dis..maklum la sem lepas sy amik farmakologi am...da sah2 kertas pembunuh yg sy ade ceritakan sebelum ni...huhu...tapi alhamdulillah 2 subjek lagi mmbntu sgt2 so dat my PNGS x la truk.bgitu jgk dgn PNGK...sekali lagi sgala puji2an bagi ALLAH...huhu...korang lak cner?Hope sume ok...

ok kite tinggalkan soal result...kite masuk kepada tajuk entri lak ek...

SINETRON = drama.tapi dlm bahasa indonesia.

cite nie sangat padat dgn unsur2 sinetron yg dasat gak...da dikenalpasti.hahaha

cite nie pun....haha....

pd awlnye sy xsuke btul la tgk sinetron..haa....mgkin korang da leh agk nape kan?yer...btul.cite indon nie kadang2 sgt xlogik..yg jahat tuh jahat sgt2...da nak dekat sme jahat ngn syaiton.tapi mslhnye , yg baik tuh baik sgt lepastu kena tindas kaw2 macam ape je ngn si watak yg jahat tu.kdg2 rase, ai, takkan la ko xde rse saket hati lgsung n xleh pk langsung nak knakan org jahat tuh balik.sumpah geram ase nak msuk je dlm telebiseng tuh lepastu marah2 watak jahat tuh xpun akhiri riwayat die, eh, yg nih xboley plak kan...hehe..sowi2...terlebey emo.


tapi korang pasan x?sinetron nie senanye mmg xlogik...msti ade tunang pastu putus, kawen pastu cerai ngn 2 3 4 org dlm cite tuh jgk kut. pastu watak jht, tindas2 org kaw2 pastu rebut syarikat la, lepastu ilang ingatan, hilang ank, mati idup balik la,duk bcinta lme2 upenye adik bradik la.duk seksa2 upenye tuh ank kau.mcm2.haishh ape lagi?haahaha..pikir2....kdg2 tuh kciwa.duk bdoa x abes2 usahanya x.mmg la tuhan x trime doa kau.huhu.....cube kalo org tuh tampar ko, ko tmpar die balik.xjadik mslh kan.heee.....xbaik tul ajaran sy ni.


tapi nape la kite duk layan jgk kan?kalo tnye sy jwpn die adelah sbb kat telebiseng da dibanjiri dgn cite2 indonesia je.especially astro.lepastu tv3 n tv9 pun nk mgkut2 jgk.pasan x?so tpkse la tgk kan.haa...bgus x jwpn?heee....knape ek.msia nie da kurang drama best2 ke...?ke duk sebok buat 'felem pecah panggung' jew?pastu mulelah, duk ulang cite sme sejuta kali kat tv tuh...bosan tahu x bosan!huhu.....emo plop...wee....


tapi caye x caye senanye...manusia skang mmg hidup mcm sinetron, huhu....cthnye, cerai berai berleluasa,tayah tgk jauh tgk je melodi setiap ahd.eh.haha..kantoi pule.hmm..lagi, kes buang anak sume tuh.ape ko hingat ank ko barbie doll?suke2 ko je...huhu..nauzubillahiminzalik..kalo dulu bnda2 nie leh tgk lam tibi je beb..skang?buang ank ngn buang kucing, korang ase lagi bnyk kes ape?ase nye kes buang ank lagi bnyk.kucing mne buang ank die beb..tgk.pdhl diahaiwan mne de aqal...lepastu nie lagi satu hal.laki mainkan pompuan toksah ckp la blambak..yg nie paling x suke..cinta konon.syg konon..cet poorahhh..emo btul bab ni.sume la...mau warganegara or bukan warganegara....pastu lari2 ikut gi lombok, gi afrika (eh, ade ke yg nie?huhu)..x ke sinetron tuh...


yang paling ta tahan, baru2 nie..hutan kat israel tbakor kan?padan muke ko.sminggu xpadam2 api tuh....ta nmpak ke tuhan tgh turunkan bala ats penindasan terhadap rakyat palestin yg ko da buad?bwk2 la btaubat weyh...ke DNA ko mmg DNA penjahat n penindas?da la palestin punye la baik hati anta bntuan kat korang?korang wat ape?sms je kat pemimpin palestin tuh kan, ko xsdr konsep psaudaraan tuh cner.yg ko duk bom sane bunuh sini, rakyat palestin.mmg hati binatang israel ni.silap2 binatang pun xmcm ko.emo sungguh bab ni. hakikatnye drg mmg talam dua muke....eee....ta suke nye israell..bnci sgt9999.....x ubah spt sinetron...sy suke fakta yg ditimbulkan oleh saudara fikir dan soal:

1. Masa Gaza kena bedil, takde sorang pun pak arab penjilat celaka ni tolong orang palestin.Tak patut aku marah gila dgn pak arab.Bukan soal bangsa yang aku marahkan. Sememangnya seluruh pemimpin kaum muslimin harus menjawab atas kelalaian ini.Tapi yang aku geram sgt bila pak2 arab ni negaranya berjiran dgn palestin! Tapi israel terbakar skit, dah berkonyong2 macam nak mampus pergi tolong!!

2. Cerita lah pasal Arrivals la..pasal MOSSAD la, pasal apapun kehebatan yahudi celaka laknatullah, tapi..kebakaran kecil (besaq kelemboi) pun tak dapat nak padam, terpaksa harap jiran2 balaci arab yang lain.

agk kasar bhsa die tapi tuh la hakikat nye...sinetron ke tidak situasi d ats korg ase?

yang paling ta tahan tuh....rasuah sana sini.pemimpin gaduh sme pemimpin....ko asek duk berebut kwsn je.ko tatahu rkyat ko nie tseksa...huhu....plis la...tuh yg kdg2 xsuke isu2 politik ni.tolong laa....tlg kembali rasional...buatla sume ikut sunnah n aturan yg da ditetapkan..jgn la ikut nk sedap dri sdrk je.. buat tuh buat nie.smpai jdikan stesen telebiseng sbg medium politik.da la sy da bosan tgk sinetron.bukk tibi, aik?tibi pun nk bsinetron juge kah.bnda cmnie lak.dah tu bile mse sy leh tgk tibi tanpa rse mnyampah?cube la kasik kjasama mase sy nk tgk bnda2 berinformasi nie..ceywah.huhu...poyos plak.


bru2 nie pun sy ase rmi lak nk bsinetron ngn sy...tmasuk la org yg sy pcaya, org yg sy syg..org yg sy anggap ikhlas nk kwn ngn sy.....penat la syg org kan.bek toksah.heyy..guraw je.haha...tapi tuh la....nk wat cmne..dugaan n kebahagiaan tuh kunci keseimbangan hidup.kalau x ada dugaan, mungkin manusia akan terus hanyut dlm kebahagiaan n alpa ttg tggungjawab thadap tuhannya, tapi kalo asek dugaan je pon, msti manusia akn putus asa n ase xmau hidup..dats y tuhan jadikan hidup nie ade dugaan n kebahgiaan...n trus meminta pada yg satu..iaitu ALLAH SWT....setuju x?huhu...bru seimbang idup kita...bak kate najwa sshi

''life is a living drama itself without tv''

dah stakat tuh je la bebelan kali nie.sampai ketemu followers n readers.salam.

p/s: jgn biarkan hidupmu diselubungi... SINETRON....


Kate hatiku,
Blog Widget by LinkWithin