CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Sunday, February 27, 2011

DunnO how to describe.

salam..saya sekadar nak cakap sikit je.

sometimes, akan ade mase di mana kita sendiri tak tahu nak describe macammane n ape sebenarnya perasaan yang kite tengah lalui sekarang...jangan tanya kenapa...huhu..MySpace..kadangkadang rase seperti mahu belayar ke lautan dan kemudian menjauh dari semua ...lari.... dan lari dari kenyataan oke...yang nie memang sah sah tak boley.

MySpace

ya ALLAH bantulah hambaMu yang sedang buntu ini..
we can simply called dis situation as 'SEGHABUK PEGHOK' situation.MySpace..
can i just aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa for a while?ok then..thanx... =.=''
dalam dilema.......maaflah penuhkan dashboard korang (edisi tak pasal pasal emo n kecik ati)...waaaaaaaaaaaaaaaaa...MySpace.....nak baliikkkkkkkkkkk.

p/s: saya akan present hasil tesis minggu depan..MySpace.doakan saya..huhu..sangat takut..


salam.


Kate hatiku,

Friday, February 25, 2011

Bila TENSI menjelma, ayuh kita MAKANG!

Salam...hye semua...hows ur day?

mine is not so ok...arini tak berapa sehat..plus ase tensi semacam je..n emo plus rasa kurang kasih sayang.hiks....boleh plak macam tu kan...macam poyo jek...eh eh korang, semalam hujan lebat betul kat KL..kat tempat korang lak macammane?stuck lam teksi lame btul..abes wittt...MySpacejem rambutan, jem nenas sume ade la bile ujan ni..padahal baru kul3 masa saya kluar tu..siap banjir banjir depan hospital pusrawi.biasala KL kalau dah hujan musti nak banjir kilat...tapi kena jugak kluar semalam...nak bayar broadband..tak sangka hujan lebat macam tuh skali..skang broadband dah boleh berfungsi balik..lepas nie, nak buat cimb click dah la.senang orang cakap.betul ke?maklum la baru je guna broadband nie..biasa duk guna jaring UKM tapi jaring UKM ni asek koyak je...nak wat caner..korbankan la jugak duit bayar broadband..MySpace nak jadi pelajar cemerlang punya pasal.laju sket nak download jurnal ke hape...

oke...sambung citer...dahtu dah hujan lebat sangat, berhempas pulas la saya n zaza lari-lari dalam hujan...memori daun pisang, waktu hujan lebat...macam tuh la lebih kurang..hiks..pastu gi la bukit bintang....sebab sungai wang lah ade blue cube tu kan..MySpacepastu bajet nak jalan kaki je gi times square coz kiahs da menunggu di depan kenny rogers tuh...adoiyaii....beli lagik tiket monorel..abes camtuh je duet...mengalir macam air ujan yang jatuh ke dalam longkang..huhu...

oke tensen tul d ctu...ramai la plak manusia...ai ai ai saya bukan boleh.tensen tensen mule lah cari makanang..kena tuka bahase dah ..THE KIAHS semua GANUNG KITEEER...teheee....oke sudah2 ayuhla kite ke kenny rogers..

adoi tunggu punye tunggu lambat la plak pakcik nie bawak mknn..oke bergambaq la dulu..as usual..leh tempek kat belog..

me n ezaja...itu adelah gaye lenguh lenguh badan dari saya...

the kiahsss...ganung kite ni lake...hehe

adoi mane la pakcik kenny rogers ni.padahal bukan de ramai org pun dalam tu.lapaq nie..huhu..tunggu punye tunggu,,mule2 sampai la ayaq dulu..air ape dah nama die tapi sodap la..die cam air nanas campuq oren campur ape tah lagi..tak ingat la plak nama die...eza n irama amik yg boelh refill.senang.jimat sket..tehee...

inila ghupe air tu.....

pastu sampai muffin....4 bijik ni ha...saya , eza amik banana raisin..irma amik vanila, zaza amik cekelat..


abes dalam sekelip mate je..haha...pastu datang la orang itu bawak mushroom and chicken soup 4 pinggan...rupenya ayam lambat..lagi duaploh minit..MySpaceadoiiii..perot da nyanyi lagu heliza cuma aku ni ha...huhu...tunggu jela..redha je makan sup sampai licin..saya je x..haha..

oh yeah pastu itoo diaaa..dia sudaaa mari...saya pesan quarter meal....

yang side dishes dia saya pesan aromatic rice, coleslow die yang memang sah sah sedap pastu mixed fruit..sy nak makan si kiwi tuh..hehe..saya amik ayam dengan sos blackpepper..nyam nyam..jommmmm makaaaangggggg (dengan penuh besemangat kalah komanden kawad kaki).

muke eksaited je jumpe makanang..tak patut betuiii...haha


saya memang makan banyak kan.tapi tak bosar2...haha...anis cakap sume dak nutri ade saka jentayu.MySpacekejam tul..

pastu makan dengan gembira tanpa mengigati tesis.MySpace..hahhaa....ok then kami terus balik...huhu...lapaqqqqqqqq..skang tengah lapaqqqq..huhu siyes...oke da itu aje untuk kali ni.daa..MySpace.have a gud nite.salam.


Kate hatiku,

Wednesday, February 23, 2011

DOmiNo's yahooyahoo yeay

salam..

hye followers and readers yang disayangi...

teheee....lame tak update...entoh ler..kurang mood..kurang idea, kurang semangat, semua ade.huhu..

last few days saya asek tringin nak makan domino jew..MySpace.*pangggggg, dushdush..perot gedik ulat nangka bak kate lily..tehee....

tak sangka my beloved kakak, kak za n ma makanmakan fren , lily mengambil siryes akan kehendak perot yang sangat melampau ini.haha...

so, petang semalam....dengan meredah hutan belantara...(ok...tipu...)..i mean meredah hujan ...gi la midvalley sat...maklum la..domino ni bukan sume tempat hadooo...

mule2 nak gi wangsamaju je..tapi situ tade cili sos..kak za kate...tape..kami patuh je..haha..pastu pikir nak gi ampang je..eh eh tengok tengok..laaa..dah sampai mid...wat de amazing...haha..okie...tibe mase untuk bergigam barrang sekilo dua...
tak amik gambar banyak pown...makan je banyakk...

credit to kak za .Ini pule gaye yeay yeay dapat kupon free..pasni boleh delivery di kolej pula..muahahaha....muke eksaited semacam disorokkan disebalik kupon tu.

gojes bukan??inilah kak za ku...nak ngurat sile daftar dulu ea...haha :)

okie nie ler die....kitorang amik set yang 2 orang pastu tambah yang personal punye..berbaloi2 jugak ar,,,kitorang amik yang personal pizza yang regular ni ..amik yang chicken pepperoni..pastu yang thin crust amik aloha chicken..pergh..sodap..MySpace..nyam3...

ini pulak side dish...in dis foto (tiru pesbuk:p )..coleslow, garlic twisty bread, crazy chicken crunchies, mushroom soup....suke ayam tuh coz die cam rase lime n pedas macam ala2 thai sket...cube la korang..then cicah ngan sos die tuh..cam masam2 sket..macam agak wallaweh jugak ar...

tiada dalam gambar: cinnastix & icing (macam conditioner rambut die nye appearance, bak kate kak za..haha), pastu satu lagi onion ring...

ahah, yang ni just cinnastix yang tade lam gmbar...tehee...
yer saya tahu.MySpace.itu bukan makan..lebih kepada mentakedarah...hahaha...takla ..makan la...siap tapau lagi..gulp gulp...pastu air saya amik apple fizzy, kak za amik milo (minuman bayi) n lily amik hot coffee ..minah nie bantai 5 paket gula prai..

mintak ampun jela....haha..si lily sedang mengacaw kopi diabetes.hahaha...LOL..



excited nye dapat makan..malu malu..haishhh...saya tahu muke saya sangat comot.abaikan...

wif kak za..sepet je mate duadua..tsk..huhu


wif lily firo yang sporting...yang ni pun nak ngurat pastikan kau bawak segala jenis barang domo.nak tahu domo tuh sejenis ape?kuih ke gula2 ke.sile google.haha...

oke lah then kami sangat sedeyh sebab actually lau beli lebih dari rm50 dapat neskafe tarik free..haluuuuusssss je kan.tapi!ade tapi die...kena tggu gambar domino kua bile pasang gigibiru kat fon la bagai..very de lecehs...last2 abaikan jewwwwww...(euwwww)....lily si pencinta neskafe sedih je....tape2...jum tinggalkan domino..ayuh gi jalan jalan membeli belah tingkap jap kat mid tu pule ha...niat di hati nak cari tuty frutti...ish ish...ade niat lagik.haha.....tapi tak makan pun.bagus tak..wee.....pastu gi care4 beli barang dapor....

itu jela nak cite..thnx kak za n lily sebab da tunaikan cita cita perot saya yang gedik ulat nangka ni...tehee..MySpace..sayang korang!

k..bai..salam.

:)



Kate hatiku,

Saturday, February 19, 2011

UmaMI @ IMU 17/2/2011

salam ...hai followers n readers semua

ape kabar semua...arini saya nak update sal event yang saya gi 2 hari lepas...lambat sikit update coz tak de mood nak berblog..tak tahu lah plak kenape.ini tajuk besar benda nya....

Scientific Update on Umami Taste, Physiological & Nutritional Implications in Human Health

as an introduction, nak cakap sikit pada korang sal umami taste ni....actually rase mono sodium glutamate (MSG) yang ade dalam makanan korang...atau dalam bahasa senang die ajinomoto...tapi nie natural punye ajinomoto....Glutamate ni salah satu amino acid...dapat tak..huhu...nanti lau tak paham..sile ajukan soalan kat ruangan komen ye.teehee...bajet boleh jawab....


ini umami discovery kit...ade dalam tuh..belacan, tomato baby, parmesan cheese n konbu...memang umami taste sangat tinggi lah dalam makanan2 ni semua..tayah tanya la mane hilang tomato baby tu ha.da selamat dalam perut saya.teheee...

ok nie antara speakers yang dijemput..sume dari jepun la...umami taste nie kan basically memang orang jepun yang discover...


=Dr. Ana San Gabriel : Umami taste & its role in protein digestion & amino acid absorption=

=Prof Takashi Sasano: Umami taste sensation in the elderly, nutritional status and salivary secretion=

=Prof. Ryuji Yamaguchi : Is Glutamate safe as an additive?=

after that, Q&A session


kawan saya..

lecturer saya...Dr. Hasnah

antara audiences yang hadir

candid candid paling saya suka..

sedap plak mak cik lin kite nie tdo

zue n shira

khusyuk nau mira!

ape yang ili risaukan tu?


my cik kiahs..oh no!dah x jadi candid..tehee...


after that..before balik ayuhlah kita berGigam as usual...
giGam ngan prof2 yang sporting morting nie.pastu cakap, arigato gozaimas99...tak habeshabes..sebab itu aje satu perkataan yang den tahu.hihihi


then tiba lah masa untuk makan2 time!nie yang saya paling suka.haha...marilah kita merasa umami taste di dalam lauk pauk...ayuh la...tehee..

promosi makanlah ulam2an untuk mendapatkan umami taste.eh, boleh ke.hahaha...tapi siyes rasenya rencah2 dalam lauk pauk semua ditaja oleh ajinomoto...

bergiGam jap depan entrance IMU

jalan jalan nak menuju bas kami yang pinky semacam

dalam bas..sudah mahu bertolak pulang..selamat tinggal IMU!

umaaaaaaamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii menyedapkan makanan.tapi kalau yang buatan tuh yang takleh ambil lebih dari limit....umami taste yang natural lagi bagus dari garam.garam leh sebabkan darah tinggi.haaa..ingat tuh.okie.dah la tuh.x larat da nak bebel.haha....

salam.


Kate hatiku,
Blog Widget by LinkWithin