CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Sunday, October 30, 2011

Monday, October 24, 2011

PIYA-16.

salam...hye followers and readers yang disayangi sekalian..


ni my lil piya yang comel..lagi anggun dan bergaya dengan baju red warrior..haha..tapi die tak tulis piya kat belakang...


nie lak baju piya badhri razi red warrior tuh..hahaa...weh mane nak cari baju nie tapi saiz kicik?nak kasik my lil princess pakai..duh..sape2 penah nampak ke tolong gtau.dah lamaa sangat carik...haha xnampak-nampak.aritu de jumpa budak kecik pakai baju tulis safee 10.style la..lau boleh nak carik jugak untuk saya sdrk yang nurul azwan roya.pasal die tulis NURUL kat belakang..walhal pakai tudung xnampak jugak.heee....

red warrior dah rebah dah dalam saingan piala malaysia tapi takpe de ku kesah.nak jugak letak.haha...gud lak team ganung n nogoghi...tahniah dapat p final...hahaha.

salam.



Kate hatiku,

Saturday, October 22, 2011

NADIKU.

Salam hye followers and readers sekalian...
as for today..nak buat entry santai je..lately asyik dengar lagu nie aje kalau rasa nak dengar lagu.saya ni bukan tipikal orang yang suka dengar radio or lagu secara tegar ...tapi tak tahu lah kadang-kadang boleh jugak la..haha..nak nak kalo tiba2 lirik lagu tuh rasa cam ade touching2 sket ke..kena ngan jiwa masa tuh ke...saya tujukan ni kat orang-orang di sekeliling saya yang sayang saya dengan tulus ikhlas..mak ayah n siblings yang saya sangat sayang..sedara mara, jiran tetangga, cikgu cikgi, sahabat-sahabat..n awak,bakal suami saya walau di mana awak berada sekarang.speku speku x habes habes.hihi

terima kasih sebab dah buat hidup saya rasa selamat dan lengkap sangat-sangat dengan kasih sayang dan sokongan kalian...really appreciate it!merekalah nadi hidup saya.NADIKU.





layaannn...zaaass

Sabhi Saddi:NADIKU

...

Suara kisah kita
Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita

Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Chorus
Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikan ku
Walau sezarah air mata

Biarku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku

Ulang Chorus 2X

...

In Islam, a Woman is always under the care of someone. When she’s young, she’s under the care of her parents. When she’s married, she’s under the care of her husband. And when she’s old, she’s under the care of her children. These are her guardians and worldly protectors. Look at how Allah takes care of them from birth till death.

Subhanallah!

i'm proud to be a woman n u should also proud when u're born to be a man:)

alhamdulillah saya gembira dan syukur sangat-sangat membina hidup dan kehidupan dengan orang-orang yang saya sayang dan sayang kepada saya..harap stiap denyutan nadi yang ALLAH kurniakan pada saya ni saya gunakan untuk meraih keredhaan ALLAH dan menggembirakan mereka yang dah baik sangat pada saya..

apekata hati: belajarlah menyayangi.nescaya kita akan semakin jahil tentang permusuhan dan kebencian :)

salam.




Kate hatiku,

Friday, October 21, 2011

► Play the moments. ▌▌Pause the memories. █▌Stop the pain. ◄◄ Rewind the happiness. :) ♥

Salam..hye followers and readers sekalian....

ngah watpe...??saya tengah wat wat tak tahu kat brodband celcom yang dah tak betul nih...perasaan baru semalam bayar...arini dah buat ha balik...adekah saya sorang je yang mengalami masalah ni..atau semua orang?simpan lah jawapan korang dalam hati..coz saya tak boleh dengar pun.huhuhu

ok lah....lately saya rasa saya asyik la bercakap sal kehidupan ni kan..kenapa?sebab entahla...tiba-tiba rasa diri dah dewasa (patut dah lama dah ade perasaan ni)..rasa dewasa tak bermakna pungpang pung pang bunyik kompang saya dah nak kawen ye semua...kawen tuh ye la..tapi belum lagi..but on da way lah.hoi, nie speku nih speku.heheh...sepanjang hidup nie..rasa macam banyak dah sangat momen-momen pahit, manis, suka duka yang saya alami...saya pasti..korang pun kan?chill...if korang ade masalah dalam hidup...bersyukurlah dengan apa yang dah terjadi..sebab..itu tandanya korang masih lagi manusia yang normal...manusia biasa dan bukannya alien ye...betol dak?

pemandangan ni saya tangkap masa nak balik taiping...dah senja dah masa ni..cantik tak?hee

kadang-kadang kita selalu je rasa dunia nie kejam dengan kita bila kita ada masalah kan...rasa macam nape ni...aku tak salah pun..nape naseb aku macam ni..tak adil tak adil...heyy....tenang-tenang..ingat..yang tak adil tuh sebenarnya kita....n yang maha adil cuma ALLAH SWT...kita yang tak adil sebab kita nak senang je sepanjang masa...langsung taknak susah...tahu tak...ALLAH bagi ujian kat kita sebab ALLAH sayang kita..ALLAH nak tengok...kita ingat tak kat DIA..mintak tak kat DIA ...ngadu tak kat DIA..selama ni..masa kita senang..kite boleh plak kadang-kadang lupakan DIA...betul dak?

sedangkan selama ni...ALLAH bagi kita nikmat melimpah ruah...nak ucap ALHAMDULILLAH pun kadang-kadang YAHOO dulu yang keluar...tak adil nya kita dengan ALLAH...huhu...ALLAH tak pernah lupakan kita...padahal kita ni cuma hamba yang kerdil...tapi kita?renung-renungkan..untuk diri sendirik sekali...

tasik banding..subhanallah..cantik kan?photographed by dari sendiri..haha

Kalau kita asyik la duk termenung dan pikir kenapa kenapa why why porke porke..sampai bila la kan... kita kena bangkit....n terima semua takdir dengan berlapang dada..at da same time kena berusaha untuk mengubah hidup kita kepada yang lebih baik..kuasa tadbir ada pada kita tapi takdir..hanya ALLAH yang tahu...

saya memetik kata-kata dalam sebuah novel yang pernah saya baca berulang kali... carilah kebaikan, milikilah kebaikan..dan warisilah kebaikan. kebaikan bukan hanya pada yang harum dan yang indah tapi juga pada yang busuk dan hodoh. Ibarat najis yang boleh bertukar menjadi baja dan penawar bisa ular datang daripada racunnya....

pemandangan kat grik..saya shoot saje-saje sambil ondaway balik dari kedah aritu:)

hidup ni macam sebuah sekolah..orang-orang dalam kehidupan kita, situasi yang jadik dan kondisi-kondisi yang menjadi punca ujian itulah guru-guru kita sebenarnya...stop.jangan mengeluh lagi,lupakan kesakitan..kesedihan yang ada..ingat balik kesemua nikmat dan kegembiraan yang ALLAH kurniakan pada kita sebelum ni...

nie entry saja-saja je...hehe...harap dapat kasik manfaat la tak seposen pun dua posen pun jadik lah..hehe...gambar-gambar tuh plak menunjukkan ketenangan bila tengok ciptaan ALLAH yang tiada tolok bandingnya ni....

APEKATA HATI: CINTAILAH APA YANG ADA, JANGAN CINTAI APA YANG TIADA, KELUAR DARIPADA KENANGAN MASA LAMPAU, HADAPI KENYATAAN HARI INI.

p/s:my life has its ups and downs , but its always better when you're around dear:)

semoga ceria-ceria selalu ye semua..

salam.






Kate hatiku,

Thursday, October 20, 2011

MENYAMPAH.



Salam.hye followers and readers sekalian..

hows your day?harap-harap bagus lah semuanya ek..

oke..dah lama tak update..today nak cakap sikit sal MENYAMPAH.eh eh jap jap mesti korang macam pikir bukan -bukan kan...sejak bila la saya gunakan blog saya ni untuk luahkan rasa tak puas hati kat orang plak?haha tak de lah..itu tajuk je..actually..nak bincang sikit je sal menyampah-menyampah ni..apa je sebenarnya maksud menyampah ni..

apa perbuatan yang korang rasa paling NYAMPAH pernah korang buat?

ofkos...BUANG SAMPAH merata tempat..pun termasuk dalam kategori buat orang MENYAMPAH jugak kan..MEMBUANG SAMPAH= MENYAMPAH .eh eh apekemenda la saya duk ngarut ni..oke mengarut2 melalut2 camni pun boleh buat nyampah jugak kan.hhaha...tengok.secara tak langsung saya dah buat korang menyampah dengan saya..oke..tengok.senang2 je ..kan2?

DALAM HATI ADA TONG SAMPAH...


nie contoh kalau sekeliling hati ade sampah..or lebih senang..busuk hati..ewwwwwww....


oke nie memang benda2 yang boleh menjurus ke arah perasaan MENYAMPAH..got it?ok...say detailskan lagi...mungkin ramai antara kita..termasuk saya sendiri selalu je rasa yang dalam hati ni ada taman tema genting lah taman bunga n so on kan...tapi sebagai manusia kita tak boleh larik dari perkara-perkara yang kadang2 leh buat hati kita tibe2 ade tong sampah or lagi teruk lori alam flora.nampak tak nampak tak ape saya nak cakap?tak nampak lagi...

oke..takpe...macam ni...contoh la kan..bak kata astro tutor tv...kalo soalan huraian kena ada contoh..fine-fine..kita selalu cakap..biasa benda-benda mazmumah ni.eceh..ade unsur ustazah pilihan sikit2..okeh contohnye rasa menyampah timbul disebabkan rasa BAJET DAN BERLAGAK..MySpace..penah tak korang lalu lalang di lereng-lereng bukit, eh tak.kat mall lah contohnya...pastu korang terlanggar mamat ni.i mean mamat tuh yang langgar korang (lebih kepada buat-buat langgar)..pastu kenyit mata kat korang..pastu datang awek die yang macam so-so je.biasa la stok cantek sbb mekap...then die cakap 'hoi!! buta ke??tepilah, pakwe aku !'' dengan muka sombong lagi bajet. Mesti korang akan terus cakap...

''heeyyyy (kuar api memasak master chef kat kepala) nyampah nye la aku kat pompuan ni...bapak belagak weyhh..mentang-mentang ada buayafren bajet hensem..aku ada suami takde pun aku belagak kat orang..tu ha, suami aku muka shahrukh khan.kau ade??dahla pakwe kenyit mata kat aku.''kuat-kuat plak tuh cakap.

oke..nampak tak kat situ...nampak kan...pompuan so so tuh dengan sengaja nya telah membuat orang lain menyampah...tetapi, tengok plak ayat pmpuan yang dah ada suami tuh.. at da same time die pun tengah berlagak n sama je ngan pompuan so so tuh.tahu tak kenapa?sebab...die belagak asben die muka macam shahrukh khan...at da same time orang dekat2 ngan dia plak yang menyampah kat dia....pastu orang yang dekat-dekat tuh plak duk cakap...eleh..muka asben aku cam fizo omar tak de hal pon...haaa..pastu fahrin ahmad..pastu..orang lain yang asben die muka cam so so je plak dengar..kecik hati plak..menyampah...balik umah menyampah kat suami plak..suh suami plastic surgery jadik aaron aziz..caner??soooooo..MySpaceBILA CERITA MENYAMPAH NI NAK HABES oooiiii??????

boleh habiskan...cool jela...cuba jadik orang yang dalam hatinya ada peti ais...haaa...kita kalau bdepan ngan situasi macam tu...kita boleh cool je....dengan tukar ayat..

''heeyyyy (kuar api memasak master chef kat kepala) nyampah nye la aku kat pompuan ni...bapak belagak weyhh..mentang-mentang ada buayafren bajet hensem..aku ada suami takde pun aku belagak kat orang..tu ha, suami aku muka shahrukh khan.kau ade??dahla pakwe kenyit mata kat aku.''

dengan ..

''(senyum, tak perlu kata apa-apa), Cik, saya tak tanya plak dia sape...dah dia langgar saya dulu..tak baik cik cakap saya buta..ermmm..tapi kan saya rasa mata bakal suami cik tuh cam ada masalah lah.dia dari tadi duk kenyit-kenyit kat saya.nanti pergi klinik ea...assalamualaikum. (senyum lagik).''

pastu panggil la suami korang....kompem cerita da tak panjang bila suami korang datang..

''sayang, kenapa ni?'' ''takde pape abang..biasa la dah ramai orang terlanggar situ sini...dah amik pampers anak?''

kompem.noktah dah.takdenya nak panjang cite n takde kuar dah sharukh khan ke fizo omar ke...

hahhaa over sangat la plak contoh saya ni...

lagik...situasi menyampah nie terjadi bila ade nye godaan syaitoooonnn durjana...ade perasaan DENGKI MENDENGKI..MySpace..
situasi: bukak profile fb sum1 yang korang rasa nyampah je ngan dia..haih tak puas hati la..tgk gambar yang ditag oleh kawan-kawan..eh, nape muka die cam lisa surihani ni skarang..kang pakwe aku tengok jatuh hati lagik kat die.dahla dulu rampas pakwe aku (padahal pakwe die yang tekel pompaun tuh)''...nampak tak nampak tak MENYAMPAH tak pasal-pasal sebab DENGKI..pastu pegi la letak profile picture gmbr sdrk mekap tebal-tebal amik gmbar dekat-dekat peace-peace edit kasik ada nur sket kat muka...done...pastu caption tanak kalah...i love u my *nama buayafren* pastu tag 'lisa surihani' tadi.pastu pakwe puji...chumil la u ni....lagi comel dari tuuuutttttt,,,,haaa...tengok-tengok. nyampah kan...dia tak tahu tibe-tibe ade orang save as gambar tuh letak kat u tube ke menda, sebab nyampah ngan kau.haaa...jaga-jaga...nie pesanan untuk diri sendiri ni...

yang seterusnya biasanya perasaan NYAMPAH nie berlaku sebab AMARAH ..MySpace..tahu kan ...bila amarah menguasai diri ni..mulalah tulis entri kat blog or dekat status fb n twitter...hina orang yang kau rasa nak marah...canang satu donia yang fana ni apa yang orang tuh dah buat...siap letak lagi orang tuh siapa nama orang tuh..kalau boleh nak letak ic sekalik kan.....heyyy kamon la....jadi lah matang sikit...Rasulullah pun larang kita mengaibkan saudara sendiri...kalau tak puas hati bincang depan-depan la....nape?takut?dahla ek...pesanan untuk diri sendiri jugak ni...kau NYAMPAH kat orang kau tulis kat blog...elok lah..biar semua orang yang baca tahu perangai kau tuh yang biadap sebenarnya...hadoiiii...bagus sangat ler....

oke then satu lagi rasanya ermmm ape ek..haa...selalu MENIPU je keja...MySpaceyang nie lah sebab kenapa orang menyampah dengan kau...keja lain takde..asek menipu orang je..tak tipu kau kelentong..tak kelentong kau bohong..kadang-kadang semua kau bagi....kasik 1 pakej..styleeee..start dari mak bapak, suami, isteri, anak, kawan2..pkwe makwe haaa...semua kau nak tipu...jangan nak bajingan sangat boleh??...menyampah kan bila orang suka tipu-tipu ni...haih..dahtu kalau terkantoi plak..aduuuhhh lagi menyampah kan....nauzubillahiminzalik..jauhkan lah aku dari sikap-sikap mazmumah camni....

pastu TAK HORMAT orang.MySpace..ni stok-stok yang dari aneka jenis la senang cite..ade yang tak hormat orang tua...ada yang tak hormat orang nak solat n so on lah kan...eh eh..amboi3..kelaaaaasss kau mariaaaa....siap kalau orang tengah duk azan kau boleh bantai karok lagu rock kapak kuat-kuat kan....annoying nya orang camni kan..sakit hati....pegi lah tegur.tapi jangan ngumpat dia lak.kalo tak same je jah kau ngan dia..huhu....dah ler dosa besar lagik...ngumpat kan....biasa lah bila nyampah rasa nak gi cerita kat orang kan....tapi marilah sama-sama kita elakkan diri kita daripada terbiasa dengan benda camni....

okelah letih la plak....

susah2 cerita..MySpacesebab2 berlaku NYAMPAH ni..banyak sebenanya kan....tak terkira...perlakuan..percakapan..kadang-kadang kita tak perasan tau..so....tengok balik diri kita sebelum nk menyampah or buat orang menyampah....kalao kita balas balik or gi ngumpat plak pasal orang yang kita menyampah tuh...tak ke sama je kita ngan die..renung-renungkan ok...pesanan untuk diri sendiri juga..

senang cerita sebagai kesimpulannya...jangan lah kita jadik orang yang suka menyampah or yang suka buat orang menyampah....sebabnya..kalau kita nie suka buat orang menyampah nanti orang benci...kalau kite yang tokang menyampah tuh plak...dalam hati kite nie plak yang dipenuhi rasa benci...kalau setuju cakap yup..kalau tak setuju...takpe la..ade ku kesah?haa...menyampah kan..tengok buat orang menyampah lagik.hihik..gurau je....MySpaceselamat ye semua..semoga hepi selalu dengan orang tersayang...

kasik apendix sket:


shahrukh khan

fizo omar

aaron aziz


mane ensem?haaa...jawab fizo omar je senang..pasal fizo omar je tak kawen lagik...aaron n SRK da kawen... as far as i know la..haha..tak pasal-pasal soalan saya dah buatkan korang cam menyampah kan..hihiiiiiiiiiiiiiiihiiiii....gurau jela..

gud day!take care..



salam.

(all picts -credit to pakcik google)



Kate hatiku,

Sunday, October 2, 2011

KISAH DONGENG.

Kisah Dongeng - Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia...rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja




ape kata hati:

semua benda bagi saya bermula dengan keikhlasan..terutamanya persahabatan...kalau dimulakan dan berlandaskan dengan penipuan dan ketidakikhlasan...serta ketakjujuran..berterus terang lebih baik..kerana bagi saya ketakjujuran tanpa alasan yang kukuh adalah sesuatu yang sedikit biadap..saya tak boleh terima..sampai sekarang.

dan saya...saya tak layan orang biadap. saya tak suka orang gunakan saya untuk kepentingan diri sendiri..n dimanipulasi sesuka hati..itu sangat biadap. saya rasa menyesal sebab pernah cakap awak 'sahabat' saya...cuba cari maksud sahabat...dalam kamus dan awak akan faham maksud saya.

tapi sebenarnya persahabatan kita bukan kisah dongeng bukan?kerana kisah dongeng biasanya berakhir dengan ...

'..and they live happily ever after'

But one thing,saya berpegang kepada prinsip ni:

In life, you're going to be left out, talked about, lied to, and used, but you have to decide who's worth your tears and who's not.


maaf.kalau awak ingat saya akan nanges untuk awak.

salam.


Kate hatiku,
Blog Widget by LinkWithin