CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Sunday, December 16, 2012

Please don't promise me forever



 Do read the following poem after playing the soundtrack :)

This is a truly touching poem by Rick Lyons, addressing all aspects on a relationship.

Please don't promise me forever

I want us to love each other one day at a time...
... And string those days together like the precious things they are...
... Instead of trying too hard and promising too much.
Please don't expect me to always be good and kind and loving.
There are times when I will be cold
and thoughtless
and hard to understand.

But it will only be because of the weather, or the flu, or one of my moods
... not because I love you less. Please remember that.
Please don't think about all the things that could happen to us.
Don't think about other people coming between us.
Don't think about outgrowing each other or growing out of love.

Please do think about all the good things that could happen to us.
Think of growing closer to each other,
finding new reasons for being together...
... and think of loving. I will, too. I am right now.

Please don't get mad at me if I forget your birthday,
or some special day we share...
... and please remember that there is an "everydayness"
about what we have that is beyond birthdays and anniversaries
That's why, sometimes, I may not remember on special day...
... because all our days are special to me.

Please don't ever sign a letter "as ever"
Please don't be too easy on me ...
Or expect me to be easy on you.
Both of us have room to grow,
and both of us have to grow if we want to hold each other's love
Please don't ever give me too much of yourself
or take too much of me.
In our togetherness, we still need our private places.

Please listen to me, when I'm talking to you...
Please don't start an argument
or make me look foolish in front of other people...
... but when we're alone
don't feel like you're walking on eggs.
Go ahead and say what you think.
if I need telling off, tell me off
Then we can have our fight
and make up
and love again
just us.

Please remember to call me sometimes for no reason
except that you feel me thinking about you, needing your voice
Please don't ever lose that laugh of yours-
It's such a real laugh.
And never change the way you smile when I'm trying to be very serious...
or the little odd ways you have of saying things that make you "you"
one of a kind,
the one I love.

Please, lets not use politeness
And busyness and silence
to avoid our problems
and the places where we hurt if something is wrong,
lets go after it and make it right.
It's a good feeling to think of growing older with you
but please, let's not ever grow old
I want us to always hang on to the newness
that we have right now.
And lets never be ashamed of our innocence,
of the child within us.
Lets never give up our dreams.
Please don't try keep it from me when you're feeling down
I'll never be able to share your joy if you try protect me from your sadness
Please don't ever say never...
... and please don't promise me forever
All I ask
is that you love me
now.

And please know that I love you more today then I ever had before.
I can't promise you forever,
but I can promise you today with the hope and belief
that there is a beautiful tomorrow in store for us.


1976 Rick Lyons



Kate hatiku,

Friday, November 23, 2012

Semulajadinya... aku jatuh,


Seketika ku terfikir
Perasaan yang tiba semalam
Jangan pernah mengasingkanku
Daripada damai pelukan

Terhenti nafasku berlari
Dibelai lembut seindah mimpi
Berlagu berbisik hati mu
Semulajadinya aku jatuh
Beginikah rasanya kasih
Yang tiada kacau keraguan
Terkunci mata mu mencari
Berkata aku lah yang dinanti
Berlagu berbisik hati mu
Semulajadinya kamu jatuh
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tidur
Terhenti nafasku berlari
Berkata aku lah yang dinanti
Berlagu berbisik hati ku
Semulajadinya aku jatuh
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu tak ku mampu
Tak ku mampu




Kate hatiku,

Monday, September 10, 2012

MOHON.


Ya Allah Ya Tuhanku, andai ditakdirkan dia adalah jodoh terbaik untukku, mohon dekatkan hati dan permudahkanlah jalan kami.

Tapi andai kata dia bukan jodohku dan hanya 'manusia singgahan' yang dikirim olehMu untuk menguji ketabahan hatiku, maka aku mohon agar Kau elakkan lah diriku dari mendambakannya. Sesungguhnya hanya padaMu tempatku mengadu dan berserah.
 
:(



Kate hatiku,

Sunday, July 8, 2012

YANG TERINDAH :')


 Subhanallah...

Bermula kisah mereka...


dan kemudian..


saya harap 1 fine day saya juga akan bertemu dengan jodoh dari ALLAH untuk saya...:')

Untuk awak bakal suami saya, walau di mana pun awak berada...
saya harap DIA akan menjaga awak untuk saya...Mungkin kita belum bertemu...tapi saya yakin,jarak ini bukan untuk menghukum kita, tapi untuk menjaga kita...jika ditakdirkan saya jodoh awak, saya akan jadi milik awak.Insyallah.

Saya mungkin tak seindah bidadari apalagi malaikat..
Tapi saya janji saya akan cuba untuk selalu ada menjadi sayap awak, 
akan menemani setiap langkah awak..
Meski saya tak sempurna..tapi saya milik awak, dengan izinNya.

:')


APEKATEHATI:
Ini janji ALLAH.. Wanita yang baik untuk lelaki yang baik, begitu juga sebaliknya..
Bila seorang wanita mencintai Allah, Allah akan berikan lelaki yang terbaik untuk menjaganya.




Kate hatiku,

Wednesday, June 27, 2012

SATAY JABI YANG SEDAP.

Salam,

Last week gi besut sebab outstation, lalu singgah lah di Satay Jabi, yang terletak di Kampung Jabi, Besut. Banyak kedai satay.tapi saya pilih Satay Lanang yang digembar gemburkan kesedapan nya itu..hehe.macam tak percaya...memang sedap oh....lebih 10 cucuk saya makan.tak pernah saya makan satay sebegitu banyak.hihi...

oh sungguh membangkitkan suasana.tetibe,haha

nie untuk 2 orang makan..saya pigi dgn akk suhaila.kak suhaila belanja.maceh kak!
muka comot n sebenarnya baru lepas alergik lepas makan sambal belacan..sudah la..xmau mengenang memori ngeri itu..-_-'' sekarang sudah semakin sembuh.alhamdulillah
incik pembakar satay.nak ikutkan ase nak bawak balik semua.haha tamaka haloba plak tibe2.

incik2 motor besar nie pon dgn cool nya datang makan satay lanang jugak oih...


saya sangat rekomen korang sume makan kat sini..memang tak menyesal n puas hati.terbaekkkk...alhamdulillah.kenyang pon.hehe


Kate hatiku,

Wednesday, June 20, 2012

♥~



17 Jun 2012

Salam israk mikraj.

Selamat hari bapa, ayah!

Selamat ulangtahun kelahiran, mak!


Kate hatiku,

Friday, June 8, 2012

heart.beats.fast.



heart.beats.fast.
colors and promises.
how to be brave..?





Kate hatiku,

Sunday, June 3, 2012

Saya tak mintak romantik awak tu, tapi saya mintak TANGGUNGJAWAB awak.boleh?

Salam...dat day...saya ada jumpa sorang pkcik nie dekat tanah perkuburan islam kat shah alam,masa tuh saya temankan kawan saya ziarah kubur arwah tunang dia...

pakcik tuh baik sangat2..die bagi nasihat pada saya:


nak,kalau nak pilih suami, pandang pada tanggungjawab.

tak boleh pandang pada luaran dia, tapi pandanglah pada cara dia bertanggungjawab pada anugerah rupa dan fizikal yg dia miliki..

tak boleh pandang pada kekayaan dia, tapi pndang lah pada cara dia bertanggungjwb pd kekayaan yang dia miliki, tak kira la kaya apa, kaya keluarga, budi bahasa, kaya kasih sayang ke kaya ape skalipun,,


time kasih pakcik..inshaALLAH..

doakan saya.. ^_^



Kate hatiku,

Sunday, May 27, 2012

Macam mimpi.Terima Kasih ALLAH. :)

Alhamdulillah.With Dr Zit n my Undergraduate Prize Certificate  at NSM 2012.

Dengan tesis undergrad yang sy buat dengan sangat gigih mase final year di UKM KL, tak terkira airmata yang tumpah, dugaan yang datang masa buat tesis tu, hanya ALLAH yang tahu, saya tak pernah mimpi untuk naik stage NSM. Depan semua pakar-pakar pemakanan dan dietitian yang hebat-hebat belaka, saya naik stage amik anugerah ni.macam dalam mimpi.huhu..tapi orang kata, the dream begins with a mentor who believes in you, who tugs and pushes and leads you to the next plateau, sometimes poking you with a sharp stick called 'truth'. Tapi Alhamdulillah...berkat kesabaran dan tunjuk ajar Dr dan lecturer2 lain,mak ayah terutamanya yang tak henti2 bagi sokongan, famili n kawan2 yang banyak tolong sy.. saya mampu buktikannya.Terima Kasih! :) 


Mak, Ayah, ini salah satu hadiah dari kin untuk mak ayah..:')

 ALHAMDULILLAH, ALHAMDULILLAH, ALHAMDULILLAH.


Kate hatiku,

Friday, May 11, 2012

:: New Chapter :) ::

Salam n hye followers n readers sekalian..
mangaihhh..sedar x sedar dah 2 bulan saya tak update belog kesayangan nie...saya sedang sibuk memulakan hidup bru yg penuh adventure n sgt best!now Alhamdulillah saya da bekerjaya n mencapai cita-cita saya untuk jadik seorang Nutritionist aka pakar pemakanan.. Kira salah satu wishlist saya jugak...
Now alhamdulillah rezeki saya dekat Power Root Malaysia..yelah2 ..saya menanggg motttooooorrrrr... nak ejek letewwww korang nie..skang dengan envirnment baru n kawan2 baru..semua bagi pengalaman yang berbeza setiap hari...semoga saya sentiasa tabah dengan hidup baru nie.amiiiinnnn..


::Dah masuk muka surat dan bab baru ni....::

kadang2 hepi...
kadang-kadang sedih juga...
kadang-kadang sunyi...

kadang-kadang dipenuhi cinta dan kasih sayang...


TAPI HIDUP NIE MEMANG BEGITUUUU....


SAYA CUBA SEDAYA UPAYA JADI YANG TERBAIKK...

“I used to dream about escaping my ordinary life, but my life was never ordinary. I had simply failed to notice how extraordinary it was. Likewise, I never imagined that home might be something I would miss.”
  ('';)

Kalau saya 'SAKIT RUMAH' boleh mintak mc x dr??


by d way hopefully semua orang baik2 n bahagia selalu ok..x dapat nak sharing banyak2 skang..tgh keja nie..

salam sayang dari saya ..

:)

salam.



Kate hatiku,

Saturday, March 24, 2012

MENJADI DIRIKU.

Lirik Menjadi Diriku - Edcoustic

Tak seperti bintang di langit tak seperti indah pelangi
Kerna diriku bukanlah mereka ku apa adanya

Wajahku kan memang begini sikapku jelas tak sempurna
Ku akui ku bukanlah mereka ku apa adanya

Menjadi diriku dengan segala kekurangan
Menjadi diriku atas kelebihanku

Terimalah aku seperti apa adanya
Aku hanya insan biasa tak mungkin sempurna

Tetap ku bangga atas apa yang ku punya
Setiap waktu ku nikmati anugerah hidup yang ku miliki




Salam...hye followers and readers..kembali meng update entry ..tayah nak terkejut sangat muka tu..tau2..da lama x update..zaman bekerjaya adelah tak sama macam zaman student dulu..eh, cakap macam tu rasa macam tua siket.siket la.hehe...oraito..today nak kongsi ngan korang sume lirik lagu MENJADI DIRIKU from kumpulan edcoustic..ceria je lagu ni dan sangat memotivasikan diri..

betul sangat2 betul ..kenapa la kita duk sibuk nak jadi orang lain..cuba lah jadi diri sendiri..hidup dengan apa adanya kita..ni tak.ada je nak dengki pada orang.ada je tak puas hati.nauzubillahiminzalik...pastu dalam tak puas hati sempat plak ushar orang tu nye imej la..gaya la mutu la keunggulan la..hehe.eh melalut ape tahu..oke..senang kate tayah nak stalker orang sangat,,,boleh kita nak contohi orang tapi jangan la sampai semua benda pun nak tiru orang tu..lau amik contoh positif takpe..nie tak..annoying tahu tak...cuba jadi diri sendiri and bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang...


be urself..whatever it is!alalalala..tomey nya zahra cikcu (enterprem tetibe..hihi) :)

apekata hati: paling sedih tengok orang kita terpengaruh dengan budaya negatif dari luar yang entah ape2..nauzubillahiminalik..

salam.


Kate hatiku,

Monday, March 12, 2012

WEDDING SILAH♥SYUK & ADA♥AMIRUL (10/03/12)

Salam..
adeyh..lama nya tak update belog ni..rase kalau ade lelabah datang buat sawang...dah tak nampak hape dah belog ni..kuikuikui...well..i'm backkkkkk..untuk sementara nie la..huhu bukan apa..working life adelah sangat hectic...tak sama macam uni life..rasa macam nak kembali ke zaman uni dulu..tapi tak mau la..nanti kena buat tesis lagik.haha..boleh tak..

oke.today nak update pasal majlis perkahwinan by BFF dua orang ni.. puan silah n puan syuhada..oke..dua dua nie kenal dari sekolah menengah lagi...sangat rapat ngan diorang..n selalu akan cerita n luahkan masalah pada dorang..kongsi suka duka..sayang sangat kat dorang..sama macam sayang kat BFF yang lain jugak :')

oke..first..thanx sangat-sangat kat jah jizi yang da sponsor knderaan untuk perjalanan gi kenduri ni..pasal mula-mula memang tak tahu nak gi ngan sape..huhu...

oke then mula2 pegi la majlis ada dulu..pasal kat pasir mas kan..jauh sikit...ada sangat cantik...teruja saya tengok...lain muka..naik seri..hehe...

pastu wajib la amik gambar tapi sempat sekeping je..pasal ramai sangat berebut nak jumpa pengantin....nak amik gambar ngan pengantin...

so nie beratur nak amik gambar ngan pengantin boleh tak.haha..

oke..nie la..naseb la duk bawah lampu pelamin..semua dah berjangkit seri pengantin..haha..cik shakirah kita lak duk dekat kipas...terbaik la abes tudung shake..adeyhh...

pastu petang sikit baru gi rumah silah sebab susah sangat peta nya..so tak jumpa jalan..haha...nasib baik last2 jumpa juga...jum makan-makan sambil borak2..biasela gi kenduri..ahaha

borakborak 1

borakborak 2

dah kenyang...

jum jum amik gambar ramai-ramai..


saya dengan silah..segannya amik gambar sebelah orang cantik ni..sayang kamu sangat berseri2 today.. :')


oke amik gambar ramai2 dengan pengantin..adeyhh..muka pengantin sama kan..senyum pun sama..tak caya je ase...baiklah muka saya plak muka kepenatan.haha..

oke kepada syuk dan amirul!jaga silah n ada elok2..sebab dorang nie kesayangan saya..ok?semoga bercinta sampai syurga...cepat2 dapat baby yang comel2 ok?doakan saya sekalik:')

salam.
Kate hatiku,

Thursday, February 23, 2012

Training NHMS 2012 @PD


Salam n hye followers and readers sekalian...phew...ini memang kemalasan menghapdet blog yang sangat terlampau..heee..takpe2..kebizian melanda hidup..biasala..mahu mencari sesuap nasi..huhu....ape kabar semua?hope semua sihat2 n ceria selalu ok?

oraito..today just nak update satu event yang saya pergi ni ha..actually bukan la event...training ni...kat PD..avillion admiral cove hotel Port Dickson..tempat die sangat cantik...sempat la snap beberapa gambar..enjoy sangat view die..tenang je..hehu..

cantik..

kat cni banyak sangat kapal2 nye..hehe..


nak naik simpson Matahari ni..tapi....tengok jela.hahaha mahal kut!

swimming pool..ade ke si teh kate tuh semua penguin!bukan anjing laut ke?haha..


by d way...pernah dengar pasal NHMS?National Health and Morbidity Survey?ok...bagi yang memang pernah ade dalam bidang sains kesihatan rasa mostly memang selalu dengar..kan2?especially bagi yang buat research pasal health kat malaysia ni kan?hee,,ok..sebenanya ni adelah training untuk kerja saya sekarang...saya seronok sebab healthy nutrition adelah one of my passion...so now saya alhamdulillah bekerja untuk institut kesihatan umum (IKU), kementerian kesihatan malaysia (KKM)...tapi yang paling best nya...untuk 2 3 bulan ni dapat la merasa bekerja kat negeri sendiri plak..y?sebab..saya dapat masuk team kelantan

ni la team saya..wah, dorang nie sangat best.semua sempoi n baik2 semua..:D


orait..ni plak mase kitorang dalam dewan...basically banyak taklimat n praktikal jela...hehe bukan datang sini nak berjimba ye..hihi..

dengan SV kami yang sangat sempo..Encik Lim..hihik..die la SV yang paling sempoi kut..aske gelak je ase bila die bukak mulot..ayat2 die padat kut.ok..tapi bila kerja..kena serius la..kalau tak, abes la kena marah.heheh..si teh tu plak..muka stok korea2..ramai minat die mase gi training ni..haa..die anak sedara encik lim..muda lagi ni.haha paling muda dalam team..

nie plak rumet saya mase kat hotel...maton..comel orangnya...dan sangat baik juga!sempoi n sangat satu kepala dengan saya..ni orang ganu kite ni..anak tauke keropok kat sana..hehe..sayang kamu tun!(dengan harapan tun bawak keropok losong dari terengganu..hihik)

nie la 2 orang kumbang dalam team kitorang..teh n firdaus..mengharap kat diorang jela angkat barang2 berat..haha..

ambil gambar mase ngah rehat2...muka menjadi bulat..kurang pasti mengapa..haha..ade kawan baru..yat n anis!zati tuh kawan dah terlebih lama..baru tahu yat sama2 matrik kedah dengan kitorang..adoi..keciknya dunia..tapi dulu2 tak kenal yat nie pun baik ati dan cantik!anis plak dietetik usm ..seronok jumpa kawan2 baru yang sangat satu kepala..zati , anis n yat..dapat team kedah..huhuhu



amik gambar masa majlis penutup training....dari kiri..kak imah, kak nurul, tun n saya..


sempat bergigam sementara nak check out hotel :) ini fasihah..cantik kan?orang pasir mas ni..satu area ngan saya..amik dietetik kat usm..so banayk bertukar2 pendapat dengan die..segan nya bergambar disebelah cik fasih...wuu

ini pulak kakha..ketua kumpulan kitorang..kakha banyak pengalaman dah dalam survey menyurvey ni..hahakk

actually..cuak juga mula2..takut IKU letak saya kat negeri lain..ok lah..basically.. 2 3 bulan ni kami semua akan sibuk collect data untuk 1 Malaysia..hopefully semua berjalan lancar..bukan untuk team kelantan sahaja tapi semua team dalam malaysia ni ok?ingat, kita semua ade tanggungjawab n amanah yang besar ni...oke la..tanak citer panjang2 nampaknya ade yang dah menguap tuh..heee...till then, salam.


Kate hatiku,
Blog Widget by LinkWithin