CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Friday, May 27, 2011

BUKIT BENDERA WIF KESAYANGANS.

Salam MySpace followers and readers yang disayangi sekalian...

dah lame plak tak hapdet belog kesayangan nie..

hihi...sebok berehat ni.pasni nak kena carik kerja lak kan..nak tanam anggur kalau hasilnye boleh bukak kilang ribena takpe jugak.eh tapi kalau kerja ngan ribena best jugak ape.macam ada ke pos nutritionist kat ctu...opkosh da penuh..

wuwuwwu...

biorlah..

jap.dah lari tajuk ni.ok2.actually abes je angkut separuh dari barang2 kat kolej tuh..saya terus gerak gi utagha..sebab my adik dapat matrik kulim..aish...yang tu toksah cite la..MySpacesedih eiykin sshi melihat keadaan dorm adik eiykin sshi..tak seperti yang dibayangkan.yelah..dulu saya pun matrik jugak..tapi kolej matrikulasi kedah..di arap dpt bersabar la ye...setahun je..huhu tak kondusif betul la tempat tinggal macam tu..huhu

oke then afta setel hal adik...kitorang gi berjumba jimba jap kat bukit bendera..sian adik kena tinggal..haha tapi takpe..dekat aje bukit bendera tu dengan tmpat dia..ti leh gi sdrk la kut...8hengget sorang...adik musti mampu..die kaya dari den.huhu

duk ulang alik je penang-kedah ni ha..eksaited.dah abes belajor baru dapat join vacation family.sabor ajelah.before dis asek kena tinggeiiii..huhu


teaser.kak bedah junior in da house!

before berlepas..ke atas bukit.bahaha..

ini juga..

tetiket.time kasih kad matrik kerana kamu saya dapat half price.padahal saya da abes belajor.eh tapi kak long lagi lah..da dekat seploh tahun belajor pun boleh pakai kad matrik lagi.tak leh blah oh!

ini plak gambar2 kat atas tren..da macam naik ktm da tahu?bersesak-sesak..huhu..

saya sangat bermuka emak bukan?i mean muka seperti emak.

piya, orang nak pegang2 tanak kasik jatuh die nak pegang jugak.padahal beliau sudah didukung oleh faizal af4.uhhhh.


sopiyah n tok ayah teruja dapat berjumpa retiss faizal af, fahrin ahmad.

on da way ke puncak bukit bendera..

rail die...cuak tahu?kekadang gayat,MySpaceurghh

nampak tak saya dalam cermin tuh,hahaha..oke tahu,memang takkan nampak pun.kuikui


ini pulak gambar2 kat atas bukit bile da sampai die kasik can bergigam selama setengah jam je.uhuk.


cikcu wif our princess sofea zahra, ibu piya n ayah piya kat belakang.muahaha ayah piya retis aka artis..die faizal af4 kadang2 die zulhuzaimy=.=''

kakti aka mummy tutee..


bersama retis juga..fahrin ahmad.bahahaha...
errkk ye memang saya gumuk.MySpacejadi?

mis tres hermanas.paling kecik tapi paling besar.teka tekun minggu ini.MySpacejawapan nye.awok!angkat tangan seperti usop wilcha.


familia..

da turun da masa nie.saya pening2 burung lagi mase ni senanya.haha.MySpace..

err boleh tak saya nak tanya satu soklan..?apesal saya gigantic sangat dalam gambar nie?MySpace

oke itu saja.

waaaaaaaaaaaaaaa...


salam.


Kate hatiku,

Saturday, May 21, 2011

SELAMAT TINGGAL eh JUMPA LAGI bilik yang berjasa!

Salam..hype followers and readers tersayang

..saat dan ketika ni..eceh skema nye.huhu ok skang saya ngah tunggu abang n kakak saya datang amik saya n barang2 saya...

wat balik yg ini je...keta abang rosak..so datang ngn cik dayang senandung kakak saya lak...dayang senandung adelah bestfwen kakti saya dan spesis beliau adelah viva..lagi lah tak muat barang..huhu takpe2..huhu

nie kena tinggal dulu..sobsobsob

separuh dari barang2 yg kena tinggal dulu..separuh?hoi! =.='' kalah orang pindah rumah

yelaa.. tak wat balik sume lagi barang..tak muat keta..ate nye dah macam pindah umah..huhu....nanti lah datang balik mase amik transkrip result nanti..huhu sebab banyak lagi barang macam buku2 kertas kertas yang saya tinggal..huhu...

oke bilek ku sayang,da tiga tahun saya bermastautin bersama2 kamu..sangat mendukacitakan bile terpaksa berpisah.huhu..


katil best..beskal lebiu2 tuh saya beli sesaje je..tampal2..santek tak santek tak.nanti takdelah nampak dull sangat bilek...huhuhu


oh terima kasih almari sebab kamu sangat besar memandangkan baju2 saya 1 kontena baru boleh muat...=.=''

lemari kecik nie best leh muat macam2..leh kate sume bnda ase nak masuk...hahaha

terpksa wat efek akbur sebab amik gambar mase ngah ngemas.bersepah2 bujang sepah lalalitamplom gamaknya...

ini lak tempat study saya..satu kerusi,satu meja study, satu board biru n atas tuh ad erak buku..oke la..kate duk sorang..selesa yang amat kut..teheee

oke dah malas nak tulis ni...nak sambung ngemas.sebenarnya

bukan SELAMAT TINGGAL tapi JUMPA LAGI lah bilek ye kalo dah gitu=.=''

tapi tak sure lagi bile...tengok lah bile abang saya nak balik kelate saya pun menumpang lah jugak vivi bumble bee die...yang penting balik kedah dulu sebab no point dah duk kolej ni ha...huhu.....so dalm mase sebulan akan datang saya akan dtg sekali lagi amik barang2 saya...so jumpa lagi ye!

p/s: sayang nak tinggal bilek sampai tombol pintu pun ase nak wat balik.bahahaha..

salam.



Kate hatiku,

Friday, May 20, 2011

SI BAJU HIJAU yang ditunggu2 akhirnya muncul jua:,)



Salam..hye followers and readers tersayang...

oh oh harini hepi sangat2..

ALHAMDULILLAH

satu2nya perkataan yang wajar saya ucapkan buat mase skang...

sebab?

sebabnya...


tadaaaa....



SI BAJU HIJAU.

my first tesis...

my own tesis..

mak aih panjangnya nama,naseb muat.heeeee

hasil titik peluh selama tak tahu dah brape lama..

hehehe...

3 da anta tadi kat jabatan...

satu laik pe agi simpan ler buat kenangan abadi.


and yang paling penting...


yang saya tunggu2 ..status pelajar tahun akhir dah jadi

KONVOKESYEN/TAMAT PENGAJIAN.

klik pada gambar utk tumbesaran sehat.

alhamdulillah.insyallah jumpa di hari konvokesyen nanti!

ALHAMDULILLAH...

itu saje yang mampu keluar dari mulut skang

rase cam baru je masuk 4th year..tibe2 dah abes daa

thanx banyak2 kat sume yang terlibat..especially my parents, my supervisors, examiners, lecturers, staff jabatan pemakanan dietetik, kawan2, cikgu cikgi sekolah, adik2 n parents yang bagi kerjasama masa data collection..adorable sungguh mereka!thanx bagi akak merasa peluang jadik CIKGU NURUL..

akhirul kalam...doakan kejayaan saya n saya juga doakan kejayaan kamu:,)

p/s:doakan semoga saya dapat keja cepat2.

salam.

Kate hatiku,

Tuesday, May 17, 2011

BUDU,TEMPOYAK,IKAN SINGGANG.bile agak-agak kita akan berjodoh?

Salam..hyeeeeee followers and readers tersayang....


tajuk yang agak panjang itu adelah semata2 untuk menunjukkan betapa saya sebenarnya....

rindu nak balik kelate!!!!!!!!!!!!!!

waaaaa...wahai bengkel manuskrip..cepat2lah kau habes.18 n 19/5 bengkel penulisan manuskrip utk jurnal.

lame2 duk sini sebab tunggu kamu aje..

kamu tahu?

huhu....nak balik kelate......orang lain da lame da balik...4th year ni tibe2 jadik penchenta tegar KTSN..duk lame2..weee..tapi oke gak...kate final year...

wuwuw..tak sangka..cepat aje masa berlalu.....

oke nak sambung edit manuskrip.ngemas part1 da setel tadik.teheee...

abes ngemas dulu baru manuskrip...apekaaa...haha..


budu!!


tempoyak!!


ikan singgang!!


wait for me!

AMARAN:TANDA SERU (!) 2x BERMAKSUD MENYERU DENGAN SESUNGGUH HATI:P

Insyallah akan bertolak balik ke Kelantan pada 20hb Mei..bersama ongoh saya.doakan semoga semua dipermudahkan:)

p/s: gegambar adelah hasil ihsan incik google.tehee

salam.



Kate hatiku,

Monday, May 16, 2011

SELAMAT HARI GURU!



Salam..hye followers and readers yang disayangi sekalian...

owh2 hampir terlupa hari ni 16 Mei 2011..which means Hari Guru la kan...wah...teringat zaman2 sekolah dulu..mesti sambut hari guru ni...mase sekolah rendah siap masuk pertandingan melukis hari guru la..n macam2..paling best kalau ade sambutan hari guru peringkat sekolah..best la..nak tahu nape?sebab biasanya takdak kelas or kelas jadik separuh hari ja..muahahha..keji kan alasan.

apepun..rasa rindu sangat2...kat cikgu2 sekolah back in my kindergarten..TADIKA KEMAS...saya ingat lagi..arwah cikgu zubaidah...n sedara saya yg skang da xngaja da , kak ja..sonok woo tadik..lau takde dorang..hado kau kenal ABC?nan hadoooo..MySpace..tapi gmbr tadika takleh letak..aurat2 free hair u ols mase ni jahil laie.huhu..muahahaha

seterusnya...my primary school...SK KUTAN...

bersama kawan-kawan seperjuangan..EDISI OLDSKUL

EDISI TAK OLDSKUL...bersekolah di kbmall..haha..takdelah.ni mase reunion SKK aritu...weee..oke kat sekolah rendah paling ingat teacher siti sarah, teacher ong, cikgu ibrahim, cikgu ishak, cikgu huzarimi, cikgu besar saya cikgu zakaria. paling garang cikgu rahmah..huhu rindu nye kat cikgu2....siyes....

masuk sekolah menengah....SMKA NAIM LILBANAT...walaupun mase ni takde lagik kamera digitall..kodak2 maseh membantu..hehe..layan kan jela gambar2 lame ni..lau tak suka, sile scroll sampai bawah.haha..

bersama ustaz pa n ustaz omar..kalo zaman dulu ade fesbuk, musti ramai da asek menyebuk kat bilik ustaz 2 orang ni sbb bilek dorang je ade komputer best....hehe


4UK Mase ni..wif teacher2 kami....heheh gumbira

wif cikgu zahinah..

wif ustazah nasyid kitorang..ustazah hachinah n ustazah shadiah..

wif ustaz rosli..ketua warden kami...

rasa banyak sangat lah ilmu2 yang di ceduk kat sekolah menengah ni.baik ilmu duniawi atau ukhrawi..syukran jazilan ya muallim wa muallimah:)

afta dat..ter masuk la KOLEJ MATRIKULASI KEDAH...

H6T4

H3T1

Kat Matrik la paling kurang amik gambor..maklum la mane mampu lagi nak ade kamera canggih..ape lagi telefon canggih...hehe...Antara guru2 yang saya ingat kat matrik dulu...Madam Illah...Mr Khor..Miz Mei Mei..pastu sape lagi ek?short term betul la..aih....

n d latest..ofkos la guru2 pensyarah2 saya di UKM terchenta...


sedar tak sedar lagi 4 ari saya akan tinggalkan UKM ni...dan kembalinya saya selepas ini adalah sebagai bekas pelajar..sob3..cepat sungguh masa berlalu...rasa macam baru je melalui saaat2 getir Minggu Mesra Pelajar masa 1st year....

Dr.Ruzita or dr zit..supervisor saya yang paling sempoi...banyak sangat2 ilmu yang saya belajar dari beliau...start dari ilmu pemakanan sampai la ilmu2 kehidupan ni ha...huhu tima kasih dr..sy mesti sangat rindukan dr nanti....


bersama Prof Ismail...cikgu saya yang paling otai..tapi bile prof tegur..salu nanges..padahal utk kebaikan...bukan senang nak jadik nutritionist sehebat prof ismail yang sangat dikenali dalam bidang nutrition..international oke...tak main kampung cik bedah aje..huhu...

tak lupa juga kepada lecturer2 lain...dr poh, dr tila, dr roslee, prof suzana, dr zahara, prof norimah, puan aini, dr hasna, dr razif , dr nik, dr suhaina ,pak kas , dr rohi, cik dina, encik azmi, dr fad n sume2 lah.ramai sangat tak terkira.maaf kalau tertinggal...

oh saya penah je merasa perasaan jadik cikgu cikgi ni..tadaaa...kan ade mase saya jadik cikgu nurul tuh..

my 'anak murid'

sempat jugak ape merasa perasaan dapat 'hadiah hari guru'...

weeee..thnx anak2...wah!anak2 tuh!:P

hehehe...


apepun saya nak ucapkan SELAMAT HARI GURU disertai dengan kasih sayang dan ucapan terima kasih MySpaceyang tak terhingga untuk semua guru di Malaysia..terutamanya my sis...sedara mara n kawan2 yg jadik cikgu..jasa guru-guru dan ilmu2 yang diberikan insyallah takkan saya lupa kan sehingga ke hujung nyawa...hanya ALLAH yang dapat balas semua tu...tanpa guru2 saya takkan berada di mana kaki saya berpijak skang..n ofkos...ini adalah 2 orang guru saya yang paling utama

terima kasih mak ayah sebab dah jadi guru terbaik sejak tangisan pertama ikin lagi....i love both of u!

MySpace

SALAM




Kate hatiku,
Blog Widget by LinkWithin