CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Wednesday, January 25, 2012

WEDDING HON3Y.

Salam..hye followers and readers sekalian..today nak update another wedding yang saya gi..iaitu..my bestfren dekat sekolah menengah dulu..hani ajrina yang cun melecun...hehe..alhamdulillah kelmarin 24/1/2012 hani sah menjadi isteri kepada dr yusof..senior hani kat usim..hehe...congrates hani...teringat plak dulu2 geng ngan hani pergi kantin kakmoh mase rehat...kuikui...

::hani n hubby hani..macam pinang dibelah dua..sweet sangat::

oraito..semalam mase nak pegi tuh..memang banyak sangat peristiwa lucu..mane tak nye..susah betul la haih nak jumpa rumah hani ni..maklum lah xpernah pegi..peta plak sangat la kompius..heee..banyak betul orang yang buat kenduri semalam dekat jalan bayam tuh..penat nak intai satu2 paham tak...lawak betull...but then last2 masuk satu majlis ni ha...kakak yang bawak tapi betul jugak kakak suh intai dulu betul ke tak..kitorang ni terus terjah je...haha..macammane nak terjah..ramai kut orang ngan polis2 sekali..rupenya PM n wife PM pun ade kat majlis tuh..majlis anak dato fatmi..ya Allah malu nya..patut la ade polis..mak aih..malu betul...punye la muka yakin overkonfiden itu rumah hani...rupanya...haha...majlis orang lain oi..da la die capak, ala, masuk la makan sini dulu...haha...boleh plak kan..segan nya..dah la dah bawak hadiah semua..pastu cepat2 cover line pegi dari situ...heee...serius banyak sangat2 majlis kawen semalam..kenduri situ sini!


::kami::

tapi alhamdulillah selamat jugak sampai umah hani ikut jalan lain..nama jalan tuh bukan jalan bayam lagi..tapi sudah jadi jalan memandai...penat makan 'langsat' .. dengan 'bayam' kat jalan bayam...haha...kenyang2...sayur n buah plak kan..pemakanan sihat bukan?haha...


::ushar bilik pengantin yang simple tapi sejuk je rase.hehe::

::da kenapa saya nampak begitu 'sihat'?oraito..segan nya duk sebelah pengantin cun melecun..putih melepak si hani ni..da macam orang jepun da..huhu::


::hee lame tak jumpa ina pk1.. afta spm terus tak pernah jumpa..ngan cik ada n silah ada jugak jumpa::


::amik gambar ramai-ramai dengan pengantin..naseb baik ade jugak.heee::


itu jela..penat plak nak tulis banyak-banyak..saya doakan hani n pasangan kekal bercinta sampai syurga..insyallah..jangan lupa cepat2 tambah baby naimians ok?heee..


::salam::


Kate hatiku,

Wednesday, January 18, 2012

MuSiM LuRuH Di HaTi SaYa..

Salam...hye followers and readers....

hurm lately kat kelate panas sangat...bahang betul..da tak hujan da..kering sangat...macam musim luruh ... aritu kan...pantai timur kan macam dijangka dilanda banjir kan...and memang kalau kat pantai tuh..bah besar sangat2...n nak tahu tak ape kesan bah tuh pada pantai cahaya bulan??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


oke nampaknya memang serius nak tahu..tak syak lagi..tadaaa...



da jadik pantai cahaya bintang.heee...cantik kan?

subhanallah...before dis pokok2 rhu nie ditenggelami air banjir..but now..

dah jadi pemandangan yang sangat indah walaupon da kering kontang kawasan ni..pokok rhu banyak yang da mati..

cantek bukan?


and saya n my besties from matrik ain n zati nie pun mintak izinlah nak feeling2 shooting drama autumn in my heart jap.boleh ke idak?tak boleh?eh, dah gigam da pun..haha..

ikhlas dari fotografer amatur seperti saya..haha..


ha, nie lagi sorang..jadi mangsa fotografer amatur eiykinsshi.haha eh eh model malu2 plak..


oke skang fotografer sudah mahu beredar tapi dikejar paparazi pula..haha.eh atau sebenarnya nampak macam lari ke dalam hutan disebabkan lari dari nenek sihir persis cerita dongeng?
(ape kau pikir kau snow white?-_-'')



heee...kami bertigaa...


saje je nak jugak amik gambar cam gini kan.. nie asalnya nak acting je..ikut skrip katekan..err..eheh


me wif ain:)


da penat oih....rehat2..

cadangan : sapa nak photoshoot wedding kat sini pon boleyh...agak cantik jugak la ..


till then...have a good day n take care of urself oke?kalau rasa cuaca panas tuh, banyak2kan minum air masak...jangan asek air manis2 aje..daaa..


salam.

Kate hatiku,

Monday, January 16, 2012

And I keep it in re-pe-pe-peat.

salam, hye followers and readers sekalian...

firstly..izinkan la saya gelak di blog sendiri..haha..pemalas betul nak update blog kan..tak macam mase belajar dolu2..oh peliss...tahu lepas je kut kan jadi pelajar..tahun baru pun baru 2 minggu.heee

ni saya nak kongsi dengan anda (nada lisa surihani dalam iklan garnier light),

saya saje nak bagitahu..kalau korang taknak amik tahu pun takpe..wat wat je tak tahu.hahah...saya sangattttt suka kan alunan muzik dari piano...so saya prefer cover yang sami ni buat dr lagu asal from selena gomez tu.bukan nak bias...tapi saje je..everyone ade la taste masing2 kan..maybe sebab die pakai piano...jadi cam slow sikit lagu ni.. tune die best..korang plak rasa macammane?sila lah dengar kalau tak caya..hee..





It's been said and done
Every beautiful thought's been already sung
And I guess right now here's another one
So your melody will play on and on, with best we own
You are beautiful, like a dream come alive, incredible
A center full of miracle, lyrical
You've saved my life again
And I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

[Verse 2]
Cursing me, girl you played through my mind like a symphony
There's no way to describe what you do to me
You just do to me, what you do
And it feels like I've been rescued
I've been set free
I am hypnotized by your destiny
You are magical, lyrical, beautiful
You are...I want you to know baby

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

[Bridge]
No one can pause
You stand alone, to every record I own
Music to my hear that's what you are
A song that goes on and on

[Chorus]
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

And I keep it in re-pe-pe-peat

I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby
I, I love you like a love song, baby

I love you...like a love song...

ok..one day 'kalau' suami saya terer main piano, ni ucapan khas untuk beliau:

encik suami,silalah mainkan piano n nyanyikan lagu ni untuk saya.eh.haha..XD


kbai.

salam.

Kate hatiku,

Wednesday, January 4, 2012

cahaya 2012.

Salam...hye followers and readers sekalian..

ehem..cik ikin, nie ke entry first untuk 2012?
fine.fine.dah 4 hb baru nak up entry kan...busy lor...plus tak larat la...skang kan winter (hellloooo....duk malaysia tayah nak winter sangat)

oraito ...takde ape pun saje aje up entri pasal jeles plak tengok orang lain dah 4 entri untuk tahun ni.hakhak..boleh tak...ermmm senanya tak tahu la..nak share ape yer...

senanya nak wat entri wishlist 2012 but i think dis year...saya just nak kan hidup yang tenang, diberkati..n yang paling penting saya nak bahagiakan mak ayah yang banyak sangat berkorban...skang dah abes study..tiba lah masa untuk manjakan mereka pula kan?

sebenarnya..bila mak ayah ade depan mata pun saya rindu..saya selalu curi-curi pandang mereka berdua.boleh tak.stalker tak?haha..oke..

tahun nie saya memang berazam nak bahagiakan mak ayah saya..n family n org2 kesayangan..soal lain ketepikan dulu la kut..huhu...

itu je...saya nak ucapkan selamat tahun baru kat semua n hopefully...semua yang baik2 aje yang datang kat kite semua 2012 ni ok?hopefully cahaya kebahagiaan akan terus menerus menerangi kite semua.aminn..

salam.

Kate hatiku,
Blog Widget by LinkWithin