CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Thursday, September 29, 2011

KONVO saya yang sangat sweet dan sangat hello kitty dan barbie.

Salam n hye followers and readers yang disayangi sekalian...

today saya cam nak update sket sal majlis konvokesyen ke 39 UKM..majlis konvo saya la..hehe..

warning: jangan teruja tengok jubah yang sangat barbie plus hello kitty kerana itu sangat limited edition..mane leh jumpa kat u lain...nan hado aje lah.heheh


alhamdulillah...ini lah die..penat lelah 4 tahun..

my Sarjanamuda Sains Pemakanan dengan kepujian aka Bachelor of Nutrition Science with Honours :)

before masuk dewan..panas sangat2 cuaca...

paling comel di hatiku..my beloved parents..


nutri mates...

kawan-kawan


sekitar majlis konvokesyen..

VVIPs


pink tak kami.hehehe

pro canselor :)


disebabkan ramai sangat orang so esok tuh masa nak anta jubah datang lagi bergambor..tenang je.tak de orang.dapat gak amik gambar kat hotspot2 nih.hehehe


at DECTAR wif my parents...saya konvo kat cni ler..:)


wif amk ayah, ati...


wif mak ayah tersayang...


wif abang tersayang...abang joe...sila abaikan je topi yang senget.saket ati tul.hahaha


kereta yang banyak berjasa sepanjang saya konvo..i sayang u lebih vivi bumblebeeeeee...


melawat ayah konvo!ayah kiut pakai pink.heeee :,)



wif kakak tersayang..terima kasih.selamat jalan ukm...sebab tumpangkan tempat konvo walaupun saya belajor kat UKM KKL...hehe

kepada semua yang dah konvo...MySpacetahniah sangat2 and pada yang belum, teruskan usaha insyallah...next time kamu plak k??

eh eh dahla malas nak post gmbr banyak2..


apekate hati:

alhamdulillah afta balik dari konvo, dapat surat temuduga SPA untuk post Pegawai Teknologi Makanan JAKIM ..doakan ada rezeki saya untuk post tuh ye kawan2..insyaALLAH..ameen..ya ALLAH permudahkan segala urusan kami...jika itu yang terbaik untuk kami.dan jika tidak redha kan lah hati2 kami :))

salam.






Kate hatiku,

Monday, September 26, 2011

ALHAMDULILLAH.DA RASMI!




teaser.omel je widad..sama besar je ngan bunge.heee


Alhamdulillah da rasmi jadi graduan UKM today..26 SEPTEMBER 2011

Sarjanamuda Sains Pemakanan Dengan Kepujian
@
Bachelor of Nutrition Science With Honours



Apakata hati:tak sabar nak dapat gambar2 konvo lain.heeee




Kate hatiku,

Sunday, September 18, 2011

MAMPU TERSENYUM DAA :D




Salam followers and readers semua...hihi lama tak update sini..as usual saya tengah sebok sal lesen kereta saya...sebab arini baru dapat turn padahal lesen L saya dari bulan 7 lagi. punya ramai manusia amik lesen skang.kaya sekolah memandu ...huhu...sebab bebudak u cuti lama kut...kan?plus orang2 yang baru abes belajar macam saya skalik.kan?

sofea comel.memuji tanda dalam mood baik.hehe

korang...nak cakap ni...today saya gi test JPJ n alhamdulillah ..LULUS!terima kasih banyak-banyak untuk mak ayah yang bayar yuran..cikgu yang sudi bagi ilmu kereta ni walaupun saya ni lambat jugak belajar bab-bab bawak kereta...huhu..pegawai-pegawai jpj yang baik ati walaupun muka legend tapi hati kiut oh.huhu....pastu yang penting....famili n kawan-kawan yang tak henti-henti sapot , kasik tips , bagi sokongan moral n yang penting, terima kasih atas doanya...huhu

huishhh...tadi macam tak leh nak bernafas sebab masa nak gi yakin pandu tuh hati rasa cam adoi adoi...tapi ingat ALLAH banyak-banyak pastu selawat...doa agar dipermudahkan semua benda..

masa mula-mula tengok kertas turn test..punya la terkejut..arini je 72 calon yang test n believe it or not...nama saya dekat number 72 tuh...i'm the last person mentang2 nama saya WAN NURUL ASHIKIN. -W- huhu

pastu gi la anto ic n lesen L kat kaunter sebab nak dapatkan number yang pakai kat baju..huhu...eh eh ada orang number 73 ea..??yiahuuuu x jadik orang last...ayat saja nak sedapkan hati....tapi emang betul budak tuh pakai num 73 kat baju die..tak tipu..huhu

dah la saya sessi 2, 1030 pagi...masa mula-mula melangkah nampak jpj sume pakai uniform ..muka garang-garang pulak...MySpacemak aih...tetiba mata ter ushar kereta viva ade lampu2 atas die..what?viva ade sebuah je?abesla..saya tak reti sangat bawak kancil..n die sangat rendah plus saya pun rendah jugak..omo!satu aje?huhuhu sedih di situ..tibe2 rupanya number dipanggil ikut camni..kalau num anda num ganjill..anda akan wat test litar dulu..kalo anda number genap..jalanraya dulu...dalam hati dah cakap...'cooooollll' tapi .....kancil.oh kancil..tetibe jpj panggil num sy -72- hoh!terkejut kau..kate orang last.awal nau die panggil.huhu..pastu jpj tuh cakap, kereta viva tuh ea...viva?????

gambar hiasan.kereta L yakin pandu num plat mstilah D.ini C.ihsan pakcik google jugak ni.


dalam hati terus cakap alhamdulillah!!cooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllll lagi panjang dari tadik..yiahuuuuu lagi.

masuk2 ai garangnya la jpj ni...huhu dah la die pasang radio...tak pasal2 saya pun layan sama lagu dalam keta tuh..tapi die tak cakap tahu...die tengok aje apa saya buat....saya syok ar bawak kereta viva tuh..baru kut kereta tuh..bau kedai lagi..seb bek plastik da tanggal.hahaha....

then alhamdulillah everything smooth je except for masa dah sampai yakin pandu..tibe je kereta cam gegar-gegar...sebab saya bawak slow gear dua...waaaaa..nak mampuih plak enjin caner3...skalik.btul.mati,tapi masa tuh da dalam yakin pandu kelakar kan...adui..jpj tuh kate ..laaa takpe je masuk la gear 1 pastu gerak la balik...fuuuhhh lega.saya dah bajet die potong markah saya banyak2 dah sebab kereta mati enjin.mungkin sebab masa tuh saya da masuk dalam yakin pandu da..siket lagi nak sampai depan tempat menunggu tu ha..da sampai tempat menunggu die tegur saya, eh nape awak parking senget2 ni ha.betulkan balik.waaaa...dahla tuh..tangan saya da cukup ketaq da sebab kereta mati enjin tadi..saje je incik nih...boleh plak kan..gelabah punya pasal...huhuhu... papepun thanx mr jpj..awak salam saya pun tak jawab..huh garang nau.tapi awak baik tak potong markah saya tadi..

alhamdulillah..lulus dapat 17/20...markah lulus 16..walaupun paling laju saya bawak 40km/j je (jangan nak gelak) ..cukup-cukup makan je orang cakap..smua sebab tadi ade van potong saya belah kiri..dahtu saya plak yang jadik mangsa kesalahan - tak memandu kenderaan di jarak yang selamat..aiyoookk..lagi saya salah dekat mana ek..haaa...guna brek kaki dan tangan tak betul.pelik jugak..nie mesti masa nak masuk yakin pandu tuh...sebab die cam ade bukit2 sket...so kena main clutch n brek...huhu

pastu...next...saya buat ujian bahagian 2...mase ni naseb tak brapa baik..MySpacedapat kereta kancil yang sangat nazak..

gambar hiasan ihsan incik google.


sambung balik cite.da la kerusi nak kedepan pun xboleh.tak selesa..longgar gi depan belakang..ape die ingat ni main buaian ke ape...huhu...gear die pun tak best...susah nak masuk gear..tapi saya tawakkal aje..dah dapat yang tuh je kan..so saya pegi lah buat bukit....

gambar hiasan ihsan dari from beliamuda.com. gini la yakin pandu nye bukit tapi skang nye cam lain siket..ni gamabr lama rasanya..

then smooth...oke bukit smooth seminit lebih saya buat alhamdulillah..

then gi wat parking.pergh..uji keimanan betul tang ni..MySpacekorang tahu tak..asek mati aje kereta ni.dahtu orang masuk gear undur die gerak2 gi depan..banyak kali saya cuba sampai da saket hati. masa ni macam nak putus asa je jugak tapi jpj tuh kate buat je..boleh...kawal kereta. then saya pejam mata, saya buat je.nasib masa die 5 minit n alhamdulillah saya buat tanpa pijak line putih yang ada...masuk petak walaupun sedikit senget..lantok.haha..4 minit kut buat?lama kan..waaa...biasa masa latihan pakai viva cikgu 2 minit je...takpe.jangan kecewa.ok teruskan.masih lulus..

next 3 penjuru saya pikir kereta kancil ni clutch ni sangat tinggi...kalau angkat siket lagi..musti mati enjin..but syarat 3 penjuru kan taleh mati enjin.so saya tawakkal.saya cakap kat diri sendir, saya boleh buat, enjin takkan mati sendiri..saya buat...tak sampai 2 minit .setel.jpj cakap oke boleh keluar..alhamdulillah..

pastu saya terus gi anta kereta kat tuan die..ckgu yakin pandu jugak...eh eh cikgu tuh cakap, awak tertinggal borang!oh mennnn kena jalan kaki gi amik..panas terik plak tuh mase tuh.kalo saya terus gi amik afta 3 penjuru tadi kan senang..adoi..apela..gelabah punya pasal.padahal dah lulus..isk...pastu gi kat jpj tanya lagik sebab tak percaya..encik, betul ke saya lulus???laaa yela...kalo awak tak lulus dah lama saya suruh awak turun kereta jalan kaki..hahaha..

oke afta da sign2 semua setel..alhamdulillah..da kasik sume dokumen kat cikgu..skang tunggu lesen p untuk diproses laaaMySpace..

heeee....lambat ke saya amik lesen?takpe...masa study dulu ase malas la amik lesen..bukan ade kereta pun nak bawak kat u...skang da nak keja insyallah lama2 boleh beli kereta sendiri..buat masa ni bawak kereta ayah je dulu..proton wira..hehehe...

eh korang lak?ada tak peristiwa-peristiwa lucu ke ape yang jadik masa amik lesen?jum lah share kat sini...heee

oke lah takat tuh jela nak p tengok bola ar malam ni red warriors lawan..Mak ayah saya dah sorak sorai kat luar tuh .mana aci.nak join sorak sorai jugak.heeee


MySpace

mampu tersenyum daaaaaa...(baru masuk tajuk)..boleh makan dengan selera..tido dengan lena.semalam asek sedar je..huhu tak lena.

salam.



Kate hatiku,

Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday #WW - SENYUM, tak perlu kata apa2.


=.=''

kata hati eiykinsshi: cube untuk tersenyum walaupun hati tak tenang...oh 18hb September cepatlah tiba, saya rasa penat n nebes sangat2 tunggu tarikh tu menjelma..penat emosi..penat semua....huhu ya ALLAH permudahkan lah urusanku..ameen..


Kate hatiku,

Tuesday, September 13, 2011

ALLAH'S OWN 'PHARMACY'

Salam..hye followers and readers..

how's ur day?


ada ramai orang yang tanya saya..kin, nape awak suka sangat ngan bidang pemakanan ni?

sebab saya rasa makanan itu ajaib..

kenapa???

sebab makanan boleh buat orang iaitu kita, n makhluk-makhluk ciptaan ALLAH yang lain rasa gembira...and sedih.betul tak saya kata?betul la kan..

kalau kita lapar..bila kita makan...rasa kenyang..hepi je..kan?

tapi bile kite lapar..takde makanan...bukan ke kita rasa sedih?mulalah pikir macam-macam..

n ia jugak boleh buat kita rasa bersyukur..

nak tahu kenapa?sebab berapa ramai hamba ALLAH kat dunia ni mengalami masalah kebuluran n kurang zat makanan..kan?

tapi berapa ramai jugak manusia kat dunia ni yang tak bersyukur..makan secara berlebihan sampai merosakkan badan sendiri..betul tak?

kan saya dah cakap..makanan itu ajaib..ajaib sangat-sangat...makanan pun boleh ajdi penawar dan ubat tahu tak?n boleh mengelakkan kita dari dapat penyakit2 tertentu jugak..

hehe...arini saje je nak share satu fakta yang sangat best...jangan risau..ade ngan gambar2 hope tak saket mata..hehe

=ALLAH'S OWN PHARMACY=











dan satu-satu nya yang terus terkeluar dalam fikiran bila tengok ni adalah..SUBHANALLAH!maha suci ALLAH!betapa kerdilnya kita..dan betapa kebesaran ALLAH itu tiada tandingannya..dan ciptaan ALLAH sangat sempurna..

TAPI KALAU RASA MALAS NAK KLIK GAMBAR TUH NAK BACE SATU2...JOM LAYAN VIDEO NI..ADA FAKTA TAMBAHAN JUGA...KOMFEM TAK MENYESAL PUNYA....SAMA JE..HEHE..cekidaut




Hebat kan...dan sebenarnya setiap yang ALLAH jadikan itu adalah untuk kebaikan dan mempunyai hikmah tersendiri.

renung-renungkan dan selamat beramal.

salam.




Kate hatiku,

Sunday, September 11, 2011

DALAM GUA ADE MUSANG KE IDOK??

Salam n hye followers and readers sekalian..

actually kan saya ta tahu nak letak tajuk ape untuk entri ni..jadi ape pon kire bolllleeeyyyyy la kan kan kan...

2 3 hari lepas kami semua cepat2 ke gua musang sebab mak saudara saya masuk hospital .. terkejut la jugak...


tergesa gesa balik n incik ayah kuatkan semangat untuk drive..

saya nak bawak pun lesen tak keluar lagi..hihi..tapi alhamdulillah selamat sampai n pulang smula ke kota bharu...

saya suka sebab banyak lagi khazanah semulajadi kat sini..tak macam bandar la..udara pun nyaman n sejuk je..tapi ade jugak lori2 datang cemarkan udara kat sini..sebab banyak kilang-kilang kayu sawmill..tapi sejuk betul udara kat sini..

ade gua..

ade bukit bukau kan..air pun macam ais..
nak mandi banyak kali pun pikir2...tidor malam asal bangun aje selesema..stress.haha..

da sampai sana kami ulang alik gi hospital..

mak sedara saya..yang saya panggil tokmek..saya sayang sangat99 ka tokmek:)

mak sedara dah sehat masa ni ..alhamdulillah...

actually dat day kaki tokmek cramp sebab ketakseimbangan elektrolit..n hypocalcemia..n die koma jap sebab ubat yang dr bagi..tak tahu lah name ape ubatnya.tapi kami memang serius panik.bila tanya die cakap kurang garam..hehe..bagi siape2 yang belajar fisiologi tahu la dengan lebih detail kan..benda ni bahaya jugak..boleh ganggu saraf kita..


at hospital gua musang..ayuni ank sepupu saya yang amik gambar ni...so gini lah jadinya..haha

dah lama jugak tak balik gua musang ni ha...but then kebetulan lak tengah bulan syawal elok jugak balik sini..ni kampung mak saya..

masa nak balik tuh plak my adik plak lelah n demam..peluh-peluh dah saya tengok dia.saya bawak die gi kecemasan dulu..

afta pakai nebulizer n jumpa dr..baru tahu upenya die kena viral fever..haha doktor kate sebab bulu kucing...ape taknya..umah kazen saya memang banyak kucing..saya pun sempat jugak bersin-bersin tapi takpe lah..kucing umah my kazen kiut2 jugak tapi tak tahulah nape la saya ni takut sangat ngan kucing.nak pegang pun takut...


see...anak2 sepupu saya rileks je poluk cium binatang kesayangan rasulullah ni..hehe...yang ni nama die koko..

banyak kan kucing kat sini..ade lagi...

me wif luqman hakim yang sangat nakal..stress.haha


me wif ayuni izzati yang super sopan..haha

tapi saya takut je tak fobia..saya geli sebab kucing ni haiwan berbulu2...haha..pastu die gerak2 plak..kn ade jantung..n die suke kejar2 kita..boleh gitu?hihi

peace yawww!!!!!!!


wif adik saya ..mase ni die da sehat da ni..siap leh makan choki2 da..hihi

so dats all lah catatan saya untuk kali ini...

gudbye gua musang..sampai ketemu..

salam.



Kate hatiku,
Blog Widget by LinkWithin