CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Friday, July 29, 2011

Review filem RIMAU VS SINGA 28/7

Salam..hye followers and readers yang saya sayangi sekalian...

salam jumaah mubarakah semua...ke ade yang tak bangun tido lagik?sebab masih duk terkilan ngan wayang semalam...wayang...filem rimau vs singa 28/7..haha..ok ok..bola semalam la..haha..tak mustahil ni.ish ish ish..semalam afta match yang sangat mendebarkan..rata rata sume komen di fb and twitter tak la mengutuk our players..alhamdulillah.tahniah!kebanyakan nya saya tengok tak puas hati dengan corak permainan player singapore yang melambat2kan game kan..apepon tahniah semua rakyat malaysia yang dah tunjukkan semangat kesukanan kat stadium bukit jalil yang dah mencetuskan lautan kuning, hitam, biru semalam..n tak lupa jugak yang stok2 menonton kat depan tv2 n astro arena semalam.tahniah..MySpaceade tv yang pecah tak?hopefully takde okeh?haha...sebab yela..mesti ramai terkilan kan..

and banyak sangat drama, sinetron, telenovela from lions..MySpacesedih tengok match yang sebegitu..from my own point of view...kalau they keep on main macam tuh for the next stage...takkan lama laa..so arap mereka dapat ubah la sikap macam tu #nasehat ikhlas..but tahniah..kepada skuad harimau malaya yang dah bawak negara kita sampai tahap ni..takpe hwaiting!lain kali buat leklok ea..tapi macam ade benda tak kena bila matyo takde..safee pun jadi sedih bila matyo takde saya rasa..nampak muka safee sali lain macam semalam..tapi dahla..xboleh n jangan 'kalau kalau' lagik..tapi alhamdulillah khairulfahmi banyak sangat selamatkan gawang gol kita semalam...MySpacen saya leh tengok balik fenomena khairul fahmi semalam..tapi tak sehebat masa kita menang piala AFF Suzuki tuh ..hehe..semalam saya siap ajor benda tak berfaedah lagi kat fren saya kat fb..nak tahu ape?tadaaa

klik untuk tumbesaran yang lebih sehat.

pastu bila gi kat home ramai plak frens fb saya yang like si KFCM ni...haha...kalah PA die kau.hikhik

korang yang nak main silap jari nie coba lah jugak kat page khairulfahmi ni...then kalau magik dah hilang jangan salahkan saya ek..MySpacemungkin magik hanya takat pukuldoblas aje..MySpace#membajet kisah cinderella.

apepon tahniah untuk lions sebab menang semalam..n untuk skuad harimau malaya..jangan menyerah kalah..n kita pun tak boleh salahkan mereka tau.rezeki d tangan tuhan..insyallah mereka dah buat yang terbaik...betul tak? mungkin ade hikmah..n we shud focus on our olympic game dulu ke..slow2 takpe..alaa..macam baby la mane boleh terus dewasa..mesti kena lalui zaman kanak2 dolu bukan?haa..macam tuh jugak dengan skuad bola sepak kita...kita akan sampai jugak ke tahap yang tinggi kalau istiqamah..insyallah..

eh ade satu pict #sentapmaknak yang saya sgt perasan berkibar dengan gah kat stadium semalam.haa..sentap ke idok?

tapi saya begitu takjub lah.eceh ayat nak hiperbola je selalu.takjub tengok players bola berlakon saket atas padang...sungguh 1singapura.macam2 kaum ade..hohoi.adoi..saya bukan apa.kesian ngn pasukan paramedik yang asek tungkus lumus nak rawat orang yang pura-pura sakit ni...at da same time..tak pasal2 dapat gelaran singapura-pura..haa...siapa yang malu?mereka dan keluarga mereka jugak bukan?

patut nye tak boleh la main macam tuh..MySpacetak fair tahu.dorang berlakon kalau campur2 sume dah setengah jam dah..but referee takkan nak kasik masa tambhan setengah jam kan?tekel siket jatuh guling2 macam saket kronik..orang pun boleh tahu la...tak baik bohong..tuhan marah..tengok pun tahu..n yang masa 5minit masa tambahan tuh..why99?why la si keeper lions tuh wat2 migrain lama sangat??sampai nak habes 5 minit tuh..saje je ke..arap betul2 saket la ek..eh jahatnya doakan orang saket lak.nak main bola ke main wayang?saya cadangkan lepasni ade anugerah lakonan dalam arena bola sepak ni.pelakon terbaik...pelakon tambahan terbaik...haa..baru cooolllll...n lau nak main camtuh..go back n practice okeh?then datang balik malaysia untuk drama nora elena 2..sebab korang lah aaron aziz datang cari makan kat malaysia tahu.sebab korang nye lakonan terbaik sangat..hehe...maaf ea aaron..eh dah jadik macam..marahkan lions, aaron dibakor #perlibahasa. kesiaaaannn.oke dahla tuh. haa..tapi satu benda yang saya musykil..singa n rimau karnivor tapi kenapa rumput kat padang stadium abes sume tercabut?musykil.hohoi.

nah amik la babak TERBAIK dari filem ni..



its oke kalah takpe.asal jangan sesekali mengalah.okeh?

salam.



Kate hatiku,

Wednesday, July 27, 2011

12 Rasulullah's Fav Foods

Salam n hye followers and readers sekalian...

harini saya nak share siket knowledge sal nutrition ngn korang...yang saya baca from i luv islam...so..jom.tengok2

1) Milk:

"Milk wipes away heat from the heart just as the finger." It strengthens the back, improves the brain, renews vision and drives away forgetfulness.


2) Honey:

Honey is a remedy for every illness and the Quran is a remedy for all illness of the mind therefore i recommend to you both remedies, the Qur'an and honey (Bukhari).


3) Figs:

"If i had to mention a fruit that descended from paradise i would say this is it because the paradisacal fruits do not have pits. Eat from these fruits for they prevent hemorrhoids, piles and help gout." (Bukhari)


4) Dates:

"Whoever takes seven ajwa dates in the morning will not be affected by magic of poison on that day." (Bukhari). Rasulullah (SAW) said that a house without dates has no food.


5) Barley:

Good in fever while used in a soup form.


6) Melon:

"None of your women who are pregnant and eat of water melon will fail to produce off spring that is good in countenance and good in character."


7) Grapes:

"It purifies the blood, provides vigor and health, strengthens the kidneys and clears the bowels."


8) Mushrooms:

Rasulullah (SAW) said that "The mushroom is a good cure for the eyes."


9) Pomegranate:

"Cleanses you of saitan and evil aspirations for 40 days"


10) Vinegar:

Rasulullah (SAW) used to eat with olive oil. (Thats now a fashion in elite italian restaurants).


11) Olive Oil:

Important for skin and hair treatment, delays old age and treats inflammation of the stomach.


12) Water:

Rasulullah (SAW) said "The best drink in this world is water; when you are thirsty drink it by sips and not gulps, gulping produces sickness of the liver."


Note: As Muslims we are fortunate enough to obtain this knowledge and include these foods in our diet. Allah has blessed us with many good foods.wallahuallam.


Kate hatiku,

Saturday, July 23, 2011

LILY PUTIH.

Salam hye followers and readers yang saya sayangi sekalian.

harini...saya teringin sangat nak bercerita pasal bunga lily...haa..korang kenal tak bunga lily?hee...oke bagi yang tak kenal meh sini saya tempek kat sini..

paaaap

hehe..inilah die...lily putih.

bunga favourite saya ada dua..bunga ros pink n another one is bunga lily putih nie la..

hehe tadi saje aje...google2 siket cari bunga dan maksud yang tersirat..ade banyak pendapat...jum.saya nak share dengan korang semua...kesimpulan yang saya dapat buat

bunga lily putih ni..ade certain orang cakap ia melambangkan kesetiaan, persahabatan, ketulenan, penghormatan dan sumber inspirasi..hee..

lily nie ade banyak warna..tapi yang paling saya suka adelah lily putih...sebab die gojes sangat-sangat. n nampak suci dalam debu gitu...pure aje.orang kata lily putih nie melambangkan keabadian dan kesucian cinta dan menjadi lambang kesahajaan..err ke'slamber'an.heeee..haa..selain itu, ada jugak orang cakap lily ni.macam lambang kebangkitan hidup.

saya teringin sungguh la nak pegang bouquet yang macam nie on my big day.simple n sweet je.takmolah yang campur2 kaler saya pun pening...orang yang tengok lagi lah.hee.awak, ingat tuh. MySpace*macam la dah tahu siapa kan*

and kalau dapat jambangan bunga macam ni ke.pun best jugak kan.tehee..tapi berangan aje ni.mana ade orang nak bagi pun.takpe.MySpacenanti lah saya beli sendiri.

Ape kata hati: Hoping for a pure and innocent love.MySpace

Puppy love teach us about dreaming. Past love teach us about losing. Pure love teach us about thanking.

salam.




Kate hatiku,

Thursday, July 21, 2011

BANGGA.



Salam...hye followers and readers tersayang....

ai arini saya macam buang tebiat sket tulis entri memalam...biasenye malam2 malas nak tulis entri.hehe...

arini nak cakap sal ape ek..haaaa

cakap pasal bola.boleh ke idok?

hehee...saya nak wat satu pengakuan.dolu2 kan mase zaman bujang2 dulu..sy tak minat bola.skang pun bujang jugak.eh cammane tuh.oke mase zaman saya xberjinak2 dengan arena bola sepak nie sebab takdak astro arena.eh ngarot betul.ok smula.susun ayat tuh elok elok sikit la shikin...ish.

oke dulu saya sangat mengaku saya langsung tak suka tengok bola kat tv...tahu tak nape?mustila sebab bola main memalam masa pukul orang normal tido...haha..ade kawan2 siap gigih bangun kul 3 4 pagi.ade yg sampai stay up tak tido sebab tengok bola.alangkah bagusnya kalo kita berusaha macam tuh untuk qiamullail kan.huhu fikir sejenak. and paling saya anti adelah mase kat kolej..budak2 laki suka jerit2 tak tentu pasal masa tengok bola kat kafe especially time2 EPL ke WORLD CUP ke.sangat annoying...msti bangun.smpai msuk dalam mimpi sore dorangMySpace...

dahtu saya nie sangat la cetek ilmu pasal bola nie.naif kan bila cakap saya tak kenal pun pemain2 donia ni...kau cakap la torres ke ronaldinho ke ronaldo ke.2 orang tuh pun saya boleh tertukor padahal da nyata dan jelas la kulit emang xsame..rambut lagi lah lain..adoi...kronik kan tahap cetek ilmu pasal bola.tapi sebenanya tak ler cetek sangat sebab nye mase skolah menengah dolu2..tingkatan 1..saya ade wat buku skrap..kena tulis detail sal sukan..and saya buat pasal bola sepak tahu?boleh percaya ke idok.jangan kan korang.saya pun xpercaya...tapi saya copy paste aje la dari buku.hahaha...kantoi..dahtu mase dulu2 mane ade inTENAT macam skang oih...

saya ingat lagi..dolu2..mana la pemain2 malaysia nie dipandang..especially orang malaysia sendiri pun tak pandang...tapi 1st time saya suka tengok bola adalah masa musim piala malaysia..n apa2 je piala yang THE RED WARRIOR aka kelantan punye pasukan main.saya memang semangat ni.luarbiasa.kawan2 lain pun polik.eh jangan kan korang.saya pun pelik kut.haha..saya rasa sebab kalau ayah tengok bola saya tak boleh tengok cite lain.dari situ kut terpupuk minat kat bola.hahaha...dulu kalau bola ayah tengok sorang2 skang da ada geng..mak pun masuk geng kau tahu?haha meriah umah nak-nak kalo kelate main.

pastu da lama2 makin minat lak dengan donia bola sepak nie .kenal la sape itu khairul fahmi che mat, mat yo, daudsu, piya etc...tapi kalo sdrk nak main tuh..idok la mungkin....haha...oke la atleast saya tahu la ape itu kawasan penalti, sepakan penjuru, sepakan percuma.haaa...jangan tak tahu...

oke lah korang..senanya saje je..

tadi baru MALAYSIA VS CHELSEA 0-1 oke ape..sume star tahu yang turun lawan ngan malaysia..skuad olimpik plak tuh.sume muda2 lagi..gol pon gol macam tuh jela...atas line..referee kasik sebab hormat star aje...sebab yang senior2 sume da gi singapore untuk kelayakan piala donia..

masa HARIMAU MALAYA vs LIVERPOOL aritu...3-6 oke la kan..hehe.. yang arsenal 4-0 kesian.tapi saya tak tengok yang ni..malas nak komen..Tapi memang harimau malaya sudah mengaum di bukit jalil.MySpacehehe

apepon...ape yang boleh saya simpulkan

SAYA BANGGA SEBAB PEMAIN MALAYSIA FULLY MALAYSIAN..ADA IC MYKAD KALER BIRU SUME

SAYA BANGGA SEBAB MALAYSIA DA MAKIN IMPROVED CORAK PERMAINAN..GOL GOL PUN DA TARAF ANTARABANGSAMySpace

SAYA BANGGA DENGAN MALAYSIA.

MySpaceMALAYSIA BOLEH!!


Kate hatiku,

Wednesday, July 20, 2011

KELCHEFF 2011

Salam..hye followers and readers sume....hows ur day?mine is not so ok....

sebab semalam mimpi buruk....MySpacebangun2 terus tidak ceria...MySpacekalau mimpi baru kan best.eh ade ke mimpi baru.huhu saya mimpi 2 benda satu mimpi buruk satu mimpi xburuk....tapi saya seharian duk terkenang mimpi buruk tuh....terbawak2 oh naaa naaa...tak suka betul.tapi takpela...dah kate mimpi mainan syaitan kan...


oh tapi takpelah..mungkin sy mimpi sebab saya letih sangat kot n nape la musti mimpi pasal orang2 yang saiko sebegitu....arhhh..dah dah.jangan tanya nape lagi.saya sebenanya nak update pasal pesta makanan KELCHEFF MySpaceyang saya pegi semalam..


kapal chengho..replika ajela...ape ke merah sangat kalo yang real..hehe...

saya gi dengan puan emak...

oh oh tak banyak gambar yang saya amik..apetah lagi nak amik gambar sendri..sebab kan..segan sungguh..tak tipu..orang lain datang nak makan aje...perasaan macam saya aje yang membawa 'DSLR' saya yang xberapa nak DSLR ni.muahaha...saya seperti membajet diri seperti wartawan sinar hairan.eh sinar harian...oh oh malu la..

terutama dengan kawan2 yang berbaju hijau tu..urusetia.haha.

tapi takpelaaaa...amik aje...

enjoy those picts ea...

ramai betul orang...


saya suka tengok orang makan2..makanan n makan2 adelah passion saya.bukan downy passion ea.tapi passion saya.haha

dari negara cina..

actually pakcik nie sdang membuat mi tarik..tapi susah betul nak snap tang die tengah tarik2 mi..adehh...

nie pun mi tarik jugak..panjang oooo

MySpacegembira nya dorang..

special snacks from xinjiang...yahoo..sodap

kambing bakorr..

jeli..

pau..boleh tahan jugak rasa die.

oke seterusnya..selain negara cina..

'i come from thailand.sawadikap' bak kate shaheizy sam dlm kongsi.

hehe macam2 ado..

pattani mai..

dari kemboja pula...



ade satu makanan nie nama die 'lembu naik bukit' saya pelik la..MySpace.nanti lah saya google...saya tak pasti mana satu makanan nya.nak tanya kang die tanak jawab malu plak saya...eh eh budak nie makan ajela..banyak tanya btul.haha malu kalo die jawab macam tuh..takpe.pakcik google ade.

from arab pun ada..

barbicans.ade jual yoghurt la madu la.macam2..gi al tengok ye .haha

ade pameran n jualan..biasa la tuh..budak baju pink nie asek kena marah ngan mak die aje sebab die macam nak jatuhkan aje sume bnda atas meja tuh.muahaha..sabor ajela.

keris keris...saya duk cari darah pada ujung keris...paranoid tak saya?


haa..sempat jugak beli kain sarung untuk buat baju masa wedding angah nanti....nie untuk kitorang la..cantik..n murah tau..harga asal rm25 selai.die bagi rm15 je..harga special...banyak lagi pilihan..nie sbb nak ikut tema wedding angah aje.rugi tau tak pergi tengok...batik asli jawa ni..pomot2 lau dapat komisen kan best.haha

n mak adiahkan ini..

keronsang ladybird putih.comel tak comel x..sebab sama dengan jam saya..MySpacetime kacih mak


banyak sungguh makanan..saya ade try jugak..tapi tak boley la beli banyak2..bangkurap la oihh...

tapi makanan dari macam2 negara lah ade...best..yang tak pernah tengok pun ade smpai xberani nak makan..tapi jangan isau..dijamin halal insyallah..

so korang yang ade dekat2 kelate tuh sila la berkunjung ke KELCHEFF 2011 nie ek...3 ari lagi....

datang tau.jangan lupa.dekat bazar tok guru.daaaa

MySpacexie xie ni..MySpace


SALAM.


Kate hatiku,xie xi
Blog Widget by LinkWithin