CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Wednesday, July 6, 2011

SEBUAH OBSESI ?



Salam...hye followers and readers yang disayangi sekalian..

hows ur day?mine is biasa2 aje..hurm arini macam rasa nak bkongsi pendapat plak dengan kawan2 semua...kalau kawan2 ada pndapat jugak bolehla share ngan eiykin kat ruangan komen kat bawah nie jugak ea?

MySpaceOBSES.

Apa yang 1st sekali kuar lam fikiran korang bila dengar or terbaca pkataan OBSES ni?

bagi saya obses ni bukan obes.OBES pun sebuah obsesi jugak ape.obsesi terhadap makanan so jadilah obes..

hahaha..

sengal jap.sori ek..hmmmm ok obses nie actually merujuk kepada kecenderungan seseorang pada sesuatu sampai kadang kadang tuh boleh bawak mudarat pada diri n masyarakat.haha tak dinafikan kadang2 obses nie baik jugak...sebagai contoh, obses pada kebersihan.haaa tapi lemau jugak bila jumpa orang camni.kan kan kanMySpace.

oke saya nak kecilkan skop perbincangan..penah tak korang dengar tentang sumone yang obses dengan manusia...for example...teman lelaki ke...teman wanita ke...artis ke...mesti pernah kan?Paling kerap kite dengar tak kira di zaman dulu atau sekarang...obsesi terhadap cinta.

ARASSO??ape tutop2 mulot?tanak ngaku plak ke?

saya tergerak hati nie sebab saya duk baca paper pasal orang obses kat pakwe makwe sampai boleh bawak kepada kekacauan rumahtangga la, dan paling teruk pembunuhan..cinta tak dibalas pun kau boleh bunuh dengan kejam sekali.kau tiru dalam cite CSI ke hape?

and bukan ke kes buang bayi tuh pun berpunca dari obses sangat dengan cinta lelaki yang kononnya cinta mati kat kau.begitu jugak dengan kes bunuh diri pembunuhan bersiri dan sebagainya..MySpace.kalau orang tak obses rasa masih boleh berfikir dengan waras kot?determination tinggi pun jangan la sampai buang iman di dada..

kadangkadang kite tak pasan..dalam duk obsesi nie sebenanya ade hati hati yang boleh terluka..contoh nye la...awak obses sangat dengan boyfren awak..tak kesah la die da bertrillion kali lukakan hati pon awak still lagi nak pertahan cinta suci minyak seri murni kau tuh...bajet drama nora elena hape.dalam masa yang sama...sedar tak.awak dah lukakan hati keypad henfon awak sebab asek duk SMS pujok mamat tuh aje.eh tak tak.saya ngarot aje..ehhehehe actually..

SEDAR TAK.yang awak dah lukakan hati family n kawan2 yang dah bosan nasehat awak sampai kuar airmata darah pun kau tak sedar -sedar lagi.MySpacerimas tahu?saket telinga dengar awak ngadu benda sama MySpacepadahal dah ada ruang untuk awak lepaskan diri daripada obsesi tuh..tapi yang paling penting awak dah lukakan diri awak sendiri..hati awak..hidup awak...hidup nie kan anugerah...kenapa perlu sia2kan untuk lelaki buaya darat yang tak berguna satu dinar pun. makan nasik lagi bagus.kenyang.nie tak.rela makan hati.nanges hari2 sampai kurus keding.

itu dah kira meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya..n bukan kah itu zalim namanya?sanggup tinggalkan keluarga dan kawan-kawan demi lelaki tak guna...sehidup semati konon.memang la se kan satu.sa tahu tak sa?so satu hidup satu mati la..paham ke tak paham?

Ambillah lilin, nyalakan ia dan letakkan satu daripada sepuluh jari di api lilin itu. Hitunglah berapa saat kita mampu bertahan akan kepanasan api lilin yang membakar dan menghanguskan satu daripada sembilan jari kita.

Jika kita melepasi proses pertama ini, letakkanlah pula jari kedua hingga ke jari yang ke sepuluh.

Rasalah sendiri panasnya api.

Sesungguhnya kepanasan api lilin itu, hanyalah secebis daripada kepanasan api Neraka dan Murka Allah yang menanti manusia yang menzalimi manusia yang lain.

...itu bermakna kamu juga menzalimi orang sekeliling yang berusaha selamatkan anda daripada obsesi yang tidak berkesudahan tuh....

saya suka sekali dengan quote nie:

’jgn terlalu cinta pd seseorg, bimbang nnti kamu akan mbencinya..dan jgn pula kamu terlalu mbenci seseorg kerana bimbang kamu akan mencintainya..’. klau terlalu obses tentang cinta…bimbang kita akan hilang pertimbangan diri dan kewarasan akal kerana bila terlalu obses..kita akan buta mata dan pekak telinga. jd mcm mn ptmbngn yg rasional blh dibuat???

ok...kat sini ajelah...renung2kan dan selamat beramal..

p/s:obses boleh tapi jangan melampau sampai bawa padah kat diri dan orang sekeliling yg sayang kitaMySpace.pesanan untuk diri sendiri jugak ni.

tapi obses pada bola oke ape.haha bola malam ni.MySpacekelate vs sabah bah...penentuan juara liga super..selamat bjaya THE RED WARRIOR!

p/s/s:hoi tadi ingat nak tulis entri yang pendek aje last2 jadik panjang jugak..kalau da bebel....okeh.

salam.





Kate hatiku,

No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin