CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Thursday, February 23, 2012

Training NHMS 2012 @PD


Salam n hye followers and readers sekalian...phew...ini memang kemalasan menghapdet blog yang sangat terlampau..heee..takpe2..kebizian melanda hidup..biasala..mahu mencari sesuap nasi..huhu....ape kabar semua?hope semua sihat2 n ceria selalu ok?

oraito..today just nak update satu event yang saya pergi ni ha..actually bukan la event...training ni...kat PD..avillion admiral cove hotel Port Dickson..tempat die sangat cantik...sempat la snap beberapa gambar..enjoy sangat view die..tenang je..hehu..

cantik..

kat cni banyak sangat kapal2 nye..hehe..


nak naik simpson Matahari ni..tapi....tengok jela.hahaha mahal kut!

swimming pool..ade ke si teh kate tuh semua penguin!bukan anjing laut ke?haha..


by d way...pernah dengar pasal NHMS?National Health and Morbidity Survey?ok...bagi yang memang pernah ade dalam bidang sains kesihatan rasa mostly memang selalu dengar..kan2?especially bagi yang buat research pasal health kat malaysia ni kan?hee,,ok..sebenanya ni adelah training untuk kerja saya sekarang...saya seronok sebab healthy nutrition adelah one of my passion...so now saya alhamdulillah bekerja untuk institut kesihatan umum (IKU), kementerian kesihatan malaysia (KKM)...tapi yang paling best nya...untuk 2 3 bulan ni dapat la merasa bekerja kat negeri sendiri plak..y?sebab..saya dapat masuk team kelantan

ni la team saya..wah, dorang nie sangat best.semua sempoi n baik2 semua..:D


orait..ni plak mase kitorang dalam dewan...basically banyak taklimat n praktikal jela...hehe bukan datang sini nak berjimba ye..hihi..

dengan SV kami yang sangat sempo..Encik Lim..hihik..die la SV yang paling sempoi kut..aske gelak je ase bila die bukak mulot..ayat2 die padat kut.ok..tapi bila kerja..kena serius la..kalau tak, abes la kena marah.heheh..si teh tu plak..muka stok korea2..ramai minat die mase gi training ni..haa..die anak sedara encik lim..muda lagi ni.haha paling muda dalam team..

nie plak rumet saya mase kat hotel...maton..comel orangnya...dan sangat baik juga!sempoi n sangat satu kepala dengan saya..ni orang ganu kite ni..anak tauke keropok kat sana..hehe..sayang kamu tun!(dengan harapan tun bawak keropok losong dari terengganu..hihik)

nie la 2 orang kumbang dalam team kitorang..teh n firdaus..mengharap kat diorang jela angkat barang2 berat..haha..

ambil gambar mase ngah rehat2...muka menjadi bulat..kurang pasti mengapa..haha..ade kawan baru..yat n anis!zati tuh kawan dah terlebih lama..baru tahu yat sama2 matrik kedah dengan kitorang..adoi..keciknya dunia..tapi dulu2 tak kenal yat nie pun baik ati dan cantik!anis plak dietetik usm ..seronok jumpa kawan2 baru yang sangat satu kepala..zati , anis n yat..dapat team kedah..huhuhu



amik gambar masa majlis penutup training....dari kiri..kak imah, kak nurul, tun n saya..


sempat bergigam sementara nak check out hotel :) ini fasihah..cantik kan?orang pasir mas ni..satu area ngan saya..amik dietetik kat usm..so banayk bertukar2 pendapat dengan die..segan nya bergambar disebelah cik fasih...wuu

ini pulak kakha..ketua kumpulan kitorang..kakha banyak pengalaman dah dalam survey menyurvey ni..hahakk

actually..cuak juga mula2..takut IKU letak saya kat negeri lain..ok lah..basically.. 2 3 bulan ni kami semua akan sibuk collect data untuk 1 Malaysia..hopefully semua berjalan lancar..bukan untuk team kelantan sahaja tapi semua team dalam malaysia ni ok?ingat, kita semua ade tanggungjawab n amanah yang besar ni...oke la..tanak citer panjang2 nampaknya ade yang dah menguap tuh..heee...till then, salam.


Kate hatiku,

No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin