CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Tuesday, November 22, 2011

saya nak gigi kuat macam HAWIMAU MUDA! AUMMMmm!


Salam n hye followers and readers sekalian...
phewww...sape tak tengok match final sukan sea 26 semalam? harimau muda vs garuda muda?haaa..rugi la sape tak tengok..tapi serius adrenaline rush betul la match semalam..haha....saya sendirik pun jantung asek bedebor2 aje..tangan sejuk aje..nebes la..padahal bukan player pun..tapi serius.tahniah skuad harimau muda di bawah bimbingan coach ong kim swee..sebab sekali lagi ulang kejayaan mempertahankan ibu pingat emas milik negara kita...

ALHAMDULILLAH..hehe so emas untuk skuad negara kita!wahhhh dapat pingat emas yang nih da macam dapat semua pingat emas yang ada kat sukan sea 26 ni tahu!perasaannya nya macam tuh la lebih kurang...dahla ade ulasan dalam bi sekali semalam kat astro arena..pergh...serius ade feeling 'now watching world cup'.haha

oke semalam memang tayah nak cakap..sepanjang permainan ..asek xsenang duduk..kedudukan terikat 1-1 sampai la dah abes 30 minit masa tambahan..n gol cantik persis harimau tanduk bola atas padang dari asrarudin putra omar dah selamatkan kita senanya coz gunawan garuda muda da sumbat awal2 gol untuk indon..phew!so last2 bawak ke sepakan penalti aje..mase ni bdebar sangat2 n alhamdulillah sepakan penalti badroll bakhtiar, kapten pasukan laju n bola terlepas dari tangan penjaga gol indon kurnia mega ke ape nama dia..

so semalam kita menang penaliti 4-3 mengalahkan team garuda muda from indonesia..
penyokong ramai balik awal..cuba tengok.dah kosong da stadium masa sesi kasik pingat..senyap 100 000 penonton kat stadium utama gelora bung karno jakarta neh...ni mase lagu negaraku berkumandang dorang tak bangun pun hormat...haih..

ehe...serius bangga sangat2 dengan skuad bawah 23 tahun negara kita ni...

semalam sempat jugak saya jadi wakil media tvRumah..haha...sebab tuh gambar sangat la 'DSLR' semuanya...but yang cantik2 tuh hasil tangkapan dari incik google...thanx kat website2 yang uplod gambar, saya amik ye:)

tahniah buat kedua2 pasukan sebab dah buat yang terbaik bertahan dengan baik sekali!tahniah tahniah...n sudah2 la begaduh...semalam siap ada yang ancam nak bunuh pelajar malaysia kat indon la hape..bace kat twitter..adoi...x profesional nye tindakan...

menang kalah adat pertandingan...jangan la nanges..huhu n tak lupa juga dengar2 ada yang meninggal dunia 2 orang indonesia..huhu...sedekahkan ALFATIHAH..walaupun kita lain negara tapi tuhan kita tetap satu..ALLAH swt..

macammanapun,

tahniah!2x kita jinakkan garuda muda kat laman sendirik!2x ketahanan mental n fizikal pemain kita diuji..ini memang terbaik ah!

Kata2 jurulatih Malaysia, Ong Kim Swee kepada pemain-pemain Malaysia semasa perlawanan final semalam :

"MEREKA tak hormati kamu, tak hormat bendera kita, tak hormat raja kita dan mereka tak hormat ibubapa KAMU. Kalau KAMU benarkan ia(kekalahan) berlaku, maka KAMU adalah pengecut. Kamu mesti ajar mereka kehebatan seorang warganegara Malaysia.."

"Kita kalahkan mereka bukan sekali tapi dua kali dihadapan jutaan penyokong setia mereka. Kita tunjukkan bagaimana melakukannya"

last but not least jum kita tengok sweet victory kita



saya ASHIKIN MOHAMAD melaporkan dari jakarta, untuk astro arena.

(hihi...tayah nak feeling wartawan sangatttt lah!)

salam.



Kate hatiku,

No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin