CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Thursday, October 20, 2011

MENYAMPAH.



Salam.hye followers and readers sekalian..

hows your day?harap-harap bagus lah semuanya ek..

oke..dah lama tak update..today nak cakap sikit sal MENYAMPAH.eh eh jap jap mesti korang macam pikir bukan -bukan kan...sejak bila la saya gunakan blog saya ni untuk luahkan rasa tak puas hati kat orang plak?haha tak de lah..itu tajuk je..actually..nak bincang sikit je sal menyampah-menyampah ni..apa je sebenarnya maksud menyampah ni..

apa perbuatan yang korang rasa paling NYAMPAH pernah korang buat?

ofkos...BUANG SAMPAH merata tempat..pun termasuk dalam kategori buat orang MENYAMPAH jugak kan..MEMBUANG SAMPAH= MENYAMPAH .eh eh apekemenda la saya duk ngarut ni..oke mengarut2 melalut2 camni pun boleh buat nyampah jugak kan.hhaha...tengok.secara tak langsung saya dah buat korang menyampah dengan saya..oke..tengok.senang2 je ..kan2?

DALAM HATI ADA TONG SAMPAH...


nie contoh kalau sekeliling hati ade sampah..or lebih senang..busuk hati..ewwwwwww....


oke nie memang benda2 yang boleh menjurus ke arah perasaan MENYAMPAH..got it?ok...say detailskan lagi...mungkin ramai antara kita..termasuk saya sendiri selalu je rasa yang dalam hati ni ada taman tema genting lah taman bunga n so on kan...tapi sebagai manusia kita tak boleh larik dari perkara-perkara yang kadang2 leh buat hati kita tibe2 ade tong sampah or lagi teruk lori alam flora.nampak tak nampak tak ape saya nak cakap?tak nampak lagi...

oke..takpe...macam ni...contoh la kan..bak kata astro tutor tv...kalo soalan huraian kena ada contoh..fine-fine..kita selalu cakap..biasa benda-benda mazmumah ni.eceh..ade unsur ustazah pilihan sikit2..okeh contohnye rasa menyampah timbul disebabkan rasa BAJET DAN BERLAGAK..MySpace..penah tak korang lalu lalang di lereng-lereng bukit, eh tak.kat mall lah contohnya...pastu korang terlanggar mamat ni.i mean mamat tuh yang langgar korang (lebih kepada buat-buat langgar)..pastu kenyit mata kat korang..pastu datang awek die yang macam so-so je.biasa la stok cantek sbb mekap...then die cakap 'hoi!! buta ke??tepilah, pakwe aku !'' dengan muka sombong lagi bajet. Mesti korang akan terus cakap...

''heeyyyy (kuar api memasak master chef kat kepala) nyampah nye la aku kat pompuan ni...bapak belagak weyhh..mentang-mentang ada buayafren bajet hensem..aku ada suami takde pun aku belagak kat orang..tu ha, suami aku muka shahrukh khan.kau ade??dahla pakwe kenyit mata kat aku.''kuat-kuat plak tuh cakap.

oke..nampak tak kat situ...nampak kan...pompuan so so tuh dengan sengaja nya telah membuat orang lain menyampah...tetapi, tengok plak ayat pmpuan yang dah ada suami tuh.. at da same time die pun tengah berlagak n sama je ngan pompuan so so tuh.tahu tak kenapa?sebab...die belagak asben die muka macam shahrukh khan...at da same time orang dekat2 ngan dia plak yang menyampah kat dia....pastu orang yang dekat-dekat tuh plak duk cakap...eleh..muka asben aku cam fizo omar tak de hal pon...haaa..pastu fahrin ahmad..pastu..orang lain yang asben die muka cam so so je plak dengar..kecik hati plak..menyampah...balik umah menyampah kat suami plak..suh suami plastic surgery jadik aaron aziz..caner??soooooo..MySpaceBILA CERITA MENYAMPAH NI NAK HABES oooiiii??????

boleh habiskan...cool jela...cuba jadik orang yang dalam hatinya ada peti ais...haaa...kita kalau bdepan ngan situasi macam tu...kita boleh cool je....dengan tukar ayat..

''heeyyyy (kuar api memasak master chef kat kepala) nyampah nye la aku kat pompuan ni...bapak belagak weyhh..mentang-mentang ada buayafren bajet hensem..aku ada suami takde pun aku belagak kat orang..tu ha, suami aku muka shahrukh khan.kau ade??dahla pakwe kenyit mata kat aku.''

dengan ..

''(senyum, tak perlu kata apa-apa), Cik, saya tak tanya plak dia sape...dah dia langgar saya dulu..tak baik cik cakap saya buta..ermmm..tapi kan saya rasa mata bakal suami cik tuh cam ada masalah lah.dia dari tadi duk kenyit-kenyit kat saya.nanti pergi klinik ea...assalamualaikum. (senyum lagik).''

pastu panggil la suami korang....kompem cerita da tak panjang bila suami korang datang..

''sayang, kenapa ni?'' ''takde pape abang..biasa la dah ramai orang terlanggar situ sini...dah amik pampers anak?''

kompem.noktah dah.takdenya nak panjang cite n takde kuar dah sharukh khan ke fizo omar ke...

hahhaa over sangat la plak contoh saya ni...

lagik...situasi menyampah nie terjadi bila ade nye godaan syaitoooonnn durjana...ade perasaan DENGKI MENDENGKI..MySpace..
situasi: bukak profile fb sum1 yang korang rasa nyampah je ngan dia..haih tak puas hati la..tgk gambar yang ditag oleh kawan-kawan..eh, nape muka die cam lisa surihani ni skarang..kang pakwe aku tengok jatuh hati lagik kat die.dahla dulu rampas pakwe aku (padahal pakwe die yang tekel pompaun tuh)''...nampak tak nampak tak MENYAMPAH tak pasal-pasal sebab DENGKI..pastu pegi la letak profile picture gmbr sdrk mekap tebal-tebal amik gmbar dekat-dekat peace-peace edit kasik ada nur sket kat muka...done...pastu caption tanak kalah...i love u my *nama buayafren* pastu tag 'lisa surihani' tadi.pastu pakwe puji...chumil la u ni....lagi comel dari tuuuutttttt,,,,haaa...tengok-tengok. nyampah kan...dia tak tahu tibe-tibe ade orang save as gambar tuh letak kat u tube ke menda, sebab nyampah ngan kau.haaa...jaga-jaga...nie pesanan untuk diri sendiri ni...

yang seterusnya biasanya perasaan NYAMPAH nie berlaku sebab AMARAH ..MySpace..tahu kan ...bila amarah menguasai diri ni..mulalah tulis entri kat blog or dekat status fb n twitter...hina orang yang kau rasa nak marah...canang satu donia yang fana ni apa yang orang tuh dah buat...siap letak lagi orang tuh siapa nama orang tuh..kalau boleh nak letak ic sekalik kan.....heyyy kamon la....jadi lah matang sikit...Rasulullah pun larang kita mengaibkan saudara sendiri...kalau tak puas hati bincang depan-depan la....nape?takut?dahla ek...pesanan untuk diri sendiri jugak ni...kau NYAMPAH kat orang kau tulis kat blog...elok lah..biar semua orang yang baca tahu perangai kau tuh yang biadap sebenarnya...hadoiiii...bagus sangat ler....

oke then satu lagi rasanya ermmm ape ek..haa...selalu MENIPU je keja...MySpaceyang nie lah sebab kenapa orang menyampah dengan kau...keja lain takde..asek menipu orang je..tak tipu kau kelentong..tak kelentong kau bohong..kadang-kadang semua kau bagi....kasik 1 pakej..styleeee..start dari mak bapak, suami, isteri, anak, kawan2..pkwe makwe haaa...semua kau nak tipu...jangan nak bajingan sangat boleh??...menyampah kan bila orang suka tipu-tipu ni...haih..dahtu kalau terkantoi plak..aduuuhhh lagi menyampah kan....nauzubillahiminzalik..jauhkan lah aku dari sikap-sikap mazmumah camni....

pastu TAK HORMAT orang.MySpace..ni stok-stok yang dari aneka jenis la senang cite..ade yang tak hormat orang tua...ada yang tak hormat orang nak solat n so on lah kan...eh eh..amboi3..kelaaaaasss kau mariaaaa....siap kalau orang tengah duk azan kau boleh bantai karok lagu rock kapak kuat-kuat kan....annoying nya orang camni kan..sakit hati....pegi lah tegur.tapi jangan ngumpat dia lak.kalo tak same je jah kau ngan dia..huhu....dah ler dosa besar lagik...ngumpat kan....biasa lah bila nyampah rasa nak gi cerita kat orang kan....tapi marilah sama-sama kita elakkan diri kita daripada terbiasa dengan benda camni....

okelah letih la plak....

susah2 cerita..MySpacesebab2 berlaku NYAMPAH ni..banyak sebenanya kan....tak terkira...perlakuan..percakapan..kadang-kadang kita tak perasan tau..so....tengok balik diri kita sebelum nk menyampah or buat orang menyampah....kalao kita balas balik or gi ngumpat plak pasal orang yang kita menyampah tuh...tak ke sama je kita ngan die..renung-renungkan ok...pesanan untuk diri sendiri juga..

senang cerita sebagai kesimpulannya...jangan lah kita jadik orang yang suka menyampah or yang suka buat orang menyampah....sebabnya..kalau kita nie suka buat orang menyampah nanti orang benci...kalau kite yang tokang menyampah tuh plak...dalam hati kite nie plak yang dipenuhi rasa benci...kalau setuju cakap yup..kalau tak setuju...takpe la..ade ku kesah?haa...menyampah kan..tengok buat orang menyampah lagik.hihik..gurau je....MySpaceselamat ye semua..semoga hepi selalu dengan orang tersayang...

kasik apendix sket:


shahrukh khan

fizo omar

aaron aziz


mane ensem?haaa...jawab fizo omar je senang..pasal fizo omar je tak kawen lagik...aaron n SRK da kawen... as far as i know la..haha..tak pasal-pasal soalan saya dah buatkan korang cam menyampah kan..hihiiiiiiiiiiiiiiihiiiii....gurau jela..

gud day!take care..



salam.

(all picts -credit to pakcik google)



Kate hatiku,

No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin