CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Sunday, September 18, 2011

MAMPU TERSENYUM DAA :D




Salam followers and readers semua...hihi lama tak update sini..as usual saya tengah sebok sal lesen kereta saya...sebab arini baru dapat turn padahal lesen L saya dari bulan 7 lagi. punya ramai manusia amik lesen skang.kaya sekolah memandu ...huhu...sebab bebudak u cuti lama kut...kan?plus orang2 yang baru abes belajar macam saya skalik.kan?

sofea comel.memuji tanda dalam mood baik.hehe

korang...nak cakap ni...today saya gi test JPJ n alhamdulillah ..LULUS!terima kasih banyak-banyak untuk mak ayah yang bayar yuran..cikgu yang sudi bagi ilmu kereta ni walaupun saya ni lambat jugak belajar bab-bab bawak kereta...huhu..pegawai-pegawai jpj yang baik ati walaupun muka legend tapi hati kiut oh.huhu....pastu yang penting....famili n kawan-kawan yang tak henti-henti sapot , kasik tips , bagi sokongan moral n yang penting, terima kasih atas doanya...huhu

huishhh...tadi macam tak leh nak bernafas sebab masa nak gi yakin pandu tuh hati rasa cam adoi adoi...tapi ingat ALLAH banyak-banyak pastu selawat...doa agar dipermudahkan semua benda..

masa mula-mula tengok kertas turn test..punya la terkejut..arini je 72 calon yang test n believe it or not...nama saya dekat number 72 tuh...i'm the last person mentang2 nama saya WAN NURUL ASHIKIN. -W- huhu

pastu gi la anto ic n lesen L kat kaunter sebab nak dapatkan number yang pakai kat baju..huhu...eh eh ada orang number 73 ea..??yiahuuuu x jadik orang last...ayat saja nak sedapkan hati....tapi emang betul budak tuh pakai num 73 kat baju die..tak tipu..huhu

dah la saya sessi 2, 1030 pagi...masa mula-mula melangkah nampak jpj sume pakai uniform ..muka garang-garang pulak...MySpacemak aih...tetiba mata ter ushar kereta viva ade lampu2 atas die..what?viva ade sebuah je?abesla..saya tak reti sangat bawak kancil..n die sangat rendah plus saya pun rendah jugak..omo!satu aje?huhuhu sedih di situ..tibe2 rupanya number dipanggil ikut camni..kalau num anda num ganjill..anda akan wat test litar dulu..kalo anda number genap..jalanraya dulu...dalam hati dah cakap...'cooooollll' tapi .....kancil.oh kancil..tetibe jpj panggil num sy -72- hoh!terkejut kau..kate orang last.awal nau die panggil.huhu..pastu jpj tuh cakap, kereta viva tuh ea...viva?????

gambar hiasan.kereta L yakin pandu num plat mstilah D.ini C.ihsan pakcik google jugak ni.


dalam hati terus cakap alhamdulillah!!cooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllll lagi panjang dari tadik..yiahuuuuu lagi.

masuk2 ai garangnya la jpj ni...huhu dah la die pasang radio...tak pasal2 saya pun layan sama lagu dalam keta tuh..tapi die tak cakap tahu...die tengok aje apa saya buat....saya syok ar bawak kereta viva tuh..baru kut kereta tuh..bau kedai lagi..seb bek plastik da tanggal.hahaha....

then alhamdulillah everything smooth je except for masa dah sampai yakin pandu..tibe je kereta cam gegar-gegar...sebab saya bawak slow gear dua...waaaaa..nak mampuih plak enjin caner3...skalik.btul.mati,tapi masa tuh da dalam yakin pandu kelakar kan...adui..jpj tuh kate ..laaa takpe je masuk la gear 1 pastu gerak la balik...fuuuhhh lega.saya dah bajet die potong markah saya banyak2 dah sebab kereta mati enjin.mungkin sebab masa tuh saya da masuk dalam yakin pandu da..siket lagi nak sampai depan tempat menunggu tu ha..da sampai tempat menunggu die tegur saya, eh nape awak parking senget2 ni ha.betulkan balik.waaaa...dahla tuh..tangan saya da cukup ketaq da sebab kereta mati enjin tadi..saje je incik nih...boleh plak kan..gelabah punya pasal...huhuhu... papepun thanx mr jpj..awak salam saya pun tak jawab..huh garang nau.tapi awak baik tak potong markah saya tadi..

alhamdulillah..lulus dapat 17/20...markah lulus 16..walaupun paling laju saya bawak 40km/j je (jangan nak gelak) ..cukup-cukup makan je orang cakap..smua sebab tadi ade van potong saya belah kiri..dahtu saya plak yang jadik mangsa kesalahan - tak memandu kenderaan di jarak yang selamat..aiyoookk..lagi saya salah dekat mana ek..haaa...guna brek kaki dan tangan tak betul.pelik jugak..nie mesti masa nak masuk yakin pandu tuh...sebab die cam ade bukit2 sket...so kena main clutch n brek...huhu

pastu...next...saya buat ujian bahagian 2...mase ni naseb tak brapa baik..MySpacedapat kereta kancil yang sangat nazak..

gambar hiasan ihsan incik google.


sambung balik cite.da la kerusi nak kedepan pun xboleh.tak selesa..longgar gi depan belakang..ape die ingat ni main buaian ke ape...huhu...gear die pun tak best...susah nak masuk gear..tapi saya tawakkal aje..dah dapat yang tuh je kan..so saya pegi lah buat bukit....

gambar hiasan ihsan dari from beliamuda.com. gini la yakin pandu nye bukit tapi skang nye cam lain siket..ni gamabr lama rasanya..

then smooth...oke bukit smooth seminit lebih saya buat alhamdulillah..

then gi wat parking.pergh..uji keimanan betul tang ni..MySpacekorang tahu tak..asek mati aje kereta ni.dahtu orang masuk gear undur die gerak2 gi depan..banyak kali saya cuba sampai da saket hati. masa ni macam nak putus asa je jugak tapi jpj tuh kate buat je..boleh...kawal kereta. then saya pejam mata, saya buat je.nasib masa die 5 minit n alhamdulillah saya buat tanpa pijak line putih yang ada...masuk petak walaupun sedikit senget..lantok.haha..4 minit kut buat?lama kan..waaa...biasa masa latihan pakai viva cikgu 2 minit je...takpe.jangan kecewa.ok teruskan.masih lulus..

next 3 penjuru saya pikir kereta kancil ni clutch ni sangat tinggi...kalau angkat siket lagi..musti mati enjin..but syarat 3 penjuru kan taleh mati enjin.so saya tawakkal.saya cakap kat diri sendir, saya boleh buat, enjin takkan mati sendiri..saya buat...tak sampai 2 minit .setel.jpj cakap oke boleh keluar..alhamdulillah..

pastu saya terus gi anta kereta kat tuan die..ckgu yakin pandu jugak...eh eh cikgu tuh cakap, awak tertinggal borang!oh mennnn kena jalan kaki gi amik..panas terik plak tuh mase tuh.kalo saya terus gi amik afta 3 penjuru tadi kan senang..adoi..apela..gelabah punya pasal.padahal dah lulus..isk...pastu gi kat jpj tanya lagik sebab tak percaya..encik, betul ke saya lulus???laaa yela...kalo awak tak lulus dah lama saya suruh awak turun kereta jalan kaki..hahaha..

oke afta da sign2 semua setel..alhamdulillah..da kasik sume dokumen kat cikgu..skang tunggu lesen p untuk diproses laaaMySpace..

heeee....lambat ke saya amik lesen?takpe...masa study dulu ase malas la amik lesen..bukan ade kereta pun nak bawak kat u...skang da nak keja insyallah lama2 boleh beli kereta sendiri..buat masa ni bawak kereta ayah je dulu..proton wira..hehehe...

eh korang lak?ada tak peristiwa-peristiwa lucu ke ape yang jadik masa amik lesen?jum lah share kat sini...heee

oke lah takat tuh jela nak p tengok bola ar malam ni red warriors lawan..Mak ayah saya dah sorak sorai kat luar tuh .mana aci.nak join sorak sorai jugak.heeee


MySpace

mampu tersenyum daaaaaa...(baru masuk tajuk)..boleh makan dengan selera..tido dengan lena.semalam asek sedar je..huhu tak lena.

salam.



Kate hatiku,

No comments:

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin