CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Ikut Kata Hati

MY HEARTBEAT!

Friday, April 23, 2010

++EXAM+TESIS+LI =mne pling cumil??++

salam...
arini ari jumaat..selamat ari jumaat sume!huhu..adoii..actually sy tgh poning nie...kna pk tjuk tesis la plak..list tjuk tesis da kua?adoii..sy final year ke sem depan..oh tidak..cepat nye mase blalu..da mcm ape je rase...exam polisi stil x abes lagi tp da kna pk tesis n Latihan ikhtisas kat Jabatan Kesihatan Negeri nnti..adui...ape la naseb sy nnti...da la LI sorg2..sdeyh x.....kalo dapat JKN xpe...kalo dibuatnye dpt PKD mane2 kt Kelantan tuh?cmmaneeee....huhuhu....sy cuak la..nk stdy pon xtenang...siyes..sy da tataw nk ckp pe..tp mmg sy x tng pon sng cite..huhu....ya ALLAH..tenangkan la hati sy nie...da mcm2 kua kat otak sy..arini da jumaat...isnin da xm polisi pemakanan yg susah itu..selasa da blik..bile nk g approach lectrer nye?adoiii..de sape2 mau tolong sy pilih tjuk tesis enggak?huk3....mau nangis....nie la tjuk2 tesis tuh..


::klik kalo nk tgk bsau2::

mntap x..ade cdgn x?senior2 ku..any comments?huhu.sy mcm ade la yg minat...tp kna fight among us, nutrition/3...huhu...sy xreti btul nk fight2...sy nie kan bukan the rock..(xde kaitan ok ikin!) huhu...wix 1st sem 1 4th year da kna konfirmkan tesis punye tjuk...then kna prepare proposal n mcm2..oh..btul ke sy da bsedia nie..nk g LI 2/5 nie pun...mcm xsdia pun..stu pe pon sy xstdy lagi nie....adoiii...tabah2 eiykin!we must not give up!huu..tbe2 sy rase xsehat daa....wuuu....

++kate hati eiykinsshi:makin blalu mase,makin btambh umur,makin dekat dgn kematian..huhu..ya ALLAH..smoga umurku ini digunakan utk pkara kbaikan shja ya ALLAH...kau berilah aku ptunjuk dan rhmatMu..semoga aku dapat mmbuat pilihan yg tepat..doakan sy ye..huu++

:)

Kate hatiku,

7 comments:

  1. Salam ekin...

    erm, juz nak bg cdgn, utk pemilihan tajuk tesis 2, pilihlah mengikut ape yg ekin rasa ekin nak sgt buat, mksdnya ape yg ekin minat la...sbb ianya memerlukan minat btol2. kalau amik tajuk xminat, nnt akan berlaku kerja yg xikhlas, sambil lewa...camtu xnak la utk tesis...pikir btol2 la sbb ada mase lg...lmbt lg nak kna confirmkan kan? tp lg cepat lg bagos sbb nak kna berebut kan tajuk 2...

    ted xtau sgt pasal nutri nya tesis, tp korg kira beruntung sbb boley pilih ape yg minat nak wat sbb lecturer bg tajuk korg juz pilih, as compared 2 biomed, kitaorg ditetapkan...so xde pilihan la...hehe~
    yg pntg, ape yg ekin mahukan...itu la yg didahulukan k...
    gud luck
    p/s:komen dr senior kos xberkaitan...haha~

    ReplyDelete
  2. wuuu..sy rase mau nanges mndga nasihta n tnjuk ajar dr ted,,thnx ted,,,ala xpe bkn senior kos nutri pown..senior jgk..penah wat tesis jgk..huhu..mslh idup bile sy masih x wat kptsn nie....kptusan seumur idup..waaa...tp xpe mlm nie nk cube carik jurnal2 sket sal tjuk yg suke..tgk bnyk x,,,then kna approach lectrer befre LI..tuh yg sengal2 ubi sket nih..btw, thnx ted!terharu.huhu..n nexes jgk pk dri da nak tesis...cngrats da nak grad!:)

    ReplyDelete
  3. p/s:bnyk giler slh eja..huhu *nasiht, *neves,haha :P

    ReplyDelete
  4. hehe...knape nak nanges lak?
    erm, satu lg...tesis juga penting utk keje nnt...sbb itu kalau pilih yg mmg ekin minat, at least sng mase nak apply keje nnt...
    cthnya, mcm ada senior ekin yg buat pasal pemakanan atlet kat dkt ISN...camtu la..

    ted xgrad lg...insyallah pas viva nnt, hbs la perjuangan sbg undergrad stdnt...hehe~

    ReplyDelete
  5. huhu..saje je telenovela kat situ..ade nanges2..huhu..tulah..td pon duk dga nasihat kwn2 yg da wat tesis then da approach2 dr zit..tp tulah...tgk lah cner...doakn yg tbaek ye ted..risau neh

    oh yeke...ok la tuh xlame da nk grad .kitrg nie.setaun lagi kut..aishh..xsbr nk abes..huhu..msti excited kan?huhu

    ReplyDelete
  6. rase macam kali ni banyak beno tajuk keluar.. sebab dr. tila, dr. hasnah n dr. suhaina pun keluar tajuk juge kot.. last year takde.. so, tak rebut2 sangat kot.. eh, eh, korang berape orang? kalo ramai, berebut la.. hehe.. tapi takde la berebut bagai nak rak.. rilek2 sudah.. tolak ansur itu penting..

    tajuk lab pun banyak.. sape buat lab ade la geng.. yuyun dulu sorang2 je konker lab.. muahahahaha...

    ape2 pun, macam kate ted, tajuk yang berkenan di hati lebih penting.. ye, supervisor pun penting juge, tapi kalau supervisor berkenan, tajuk tak berkenan, tak jadi juge..

    kadang2 bile tengah2 bace tajuk tu kan, mesti ade yang terus menggrab attention kat tajuk tu. selalunye tajuk tu la yang ade potensi untuk dipilih oleh hati. yuyun, memang awal2 tajuk tu dah grab attention yuyun, alih2 memang kenen~ feel je collect data.. huhu.

    good luck!!

    ReplyDelete
  7. huhu..thnx uyun...tp kan..tulah skang still tade ati sgt sbb still de exam pastu nk LI lagi...risau sgt2..cam taleh nk fokus...nape la sume nk dtg lam mase yg same..huhu...yeke..kitrg 45 org ..tajuk tuh mmg bnyk tp bnyk gler tjuk lab..waaa..sy xsuke sgt kut lab...huuuuuu...lebih suke kpd collect data komuniti...tp tula..tade feel lagi neh...tp lebih suke kpd obesiti knk2...mmg minat arah tuh...huuuu..tp tah la...kna tgk2 n pk2 lagi..mcm pilih suami..kan3..hahaah:P

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin